Volkswagen Golf III: Motor loopt na starten 2 seconden en dan is het afgelopen.

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 16V code ABF

Bij bovenstaande auto het volgende probleem: Motor wordt gestart, de motor loopt 2 seconden en valt daarna weer stil. Lijkt op een startonderbreker. Dacht ik ook. Maar de auto reed gewoon tot plotseling leek alsof de benzine op was en deze tot stilstand kwam. Sindsdien dit probleem. Ik denk niet dat het de startonderbreker is en wel hierom: Alles wordt aangestuurd, injectoren, bobine en brandstofpomp. Als ik onder het starten steeds een beetje startpilot inspuit, dan blijft de motor wel lopen, dus ontstekingsgedeelte sluit ik uit. Brandstofdruk blijft 3 bar en injectoren spuiten wel in, scoopbeeld is ook goed. Wie herkent dit probleem? P.S. Wat schakelt de originele startblokkering uit bij volkswagen, ontsteking, injectoren en/of brandstofpomp?
Vr. gr. Maikel.

maikel6834

Geplaatst door maikel6834 (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

johndoornbosch (0) PRO, 16 jaar geleden

eerst maar eens laten uitlezen

blijegeit (0) PRO, 16 jaar geleden

als ik het zo hoor is dit een typisch geval van startblokkering. kan zijn dat je leesspoel defect is, je sleutel zijn transponder kwijt is of dat er ergens een los contact opzo zit...

maar je zult hem toch moeten laten uitlezen om dit alles uit te kunnen sluiten.


mvg

maikel6834 (0) PRO, 16 jaar geleden

Bedankt voor jullie reacties. Ik ga hem eerst even uitlezen. Kan de startblokkering de auto onder het rijden ook blokkeren? En wat blokkeert hij dan?
Vr. gr. Maikel.

maikel6834 (0) PRO, 16 jaar geleden

De oplossing is er. De regelcomputer was de boosdoener. Andere computer gemonteerd en hij doet het weer!
Iedereen bedankt voor het meedenken!
Vr. gr. Maikel.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.