Volkswagen Transporter 2005: motor slaat koud slecht aan

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 172 pk

als de motor koud is slaat hij slecht aan. als het gloeilampje uit gaat sleuteldoordraaien het lijk of hij aanslaat maar slaat direct af, opnieuw gloeien starten dan loopt op 3 cil. 3 tot 4 keer rond en loopt dan normaal. geeft geen fout code weer, gloeilampje op brand normaal. heeft wel 240 gelopen.

jan bus

Geplaatst door jan bus (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (20) PRO, 13 jaar geleden

ik vermoed dat de druk weg loopt via de verstuivers.
als het zo is dat als hij eenmaal gelopen heeft je geen last hebt tot de motor weer een tijd stilgestaan heeft kun je er van uit gaan dat het zo is.
dan zul je de verstuivers uithalen en van nieuwe ringen voorzien.
dit is een set per verstuiver.
ook de bouten vervangen.
kijk goed in het verstuiver gaat door de een bouts bevestiging komen er scherpe groeven aan de andere zijde deze vlak schuren dat de scherpte er af is anders is de ring gelijk stuk.
is het veel terg dan moet de kop vervangen worden maar zelf probeer ik het altijd.
vervang ook gelijk de kabel boom voor de verstuivers.

groetjes jan.

jan bus (0) PRO, 13 jaar geleden

het probleem doet zich alleen voor als de tank niet geheel vol is, als er een kwart uit is begint het. het lijkt of het systeem afloopt.
de verstuvers hebben we nog niet bekeken, klinkt aannemelijk, maar dan moet de tank inhoud geen invloed hebben op het aanslaan.

Grt,
jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.