Volkswagen Transporter: Motor stoot en houd in

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI AXC

Ik heb de Dis.riem vervangen van een 2005 transporter 1.9 TDI motorcode AXC,dis.riem optijd gezet en de Nokkenas geblokkeerd. De drie bouten losgedraaid,nieuwe riem er op gezet alles weer vasdt en in elkaar gezet.
Stationair loopt hij perfect,maar wanneer ik ermee ga rijden hokkert en stoot hij,en heeft hij weinig vermogen. Heeft iemand een idee? Hoe weet ik zeker dat de krukas optijd staat,de V in het vliegwiel wel gevonden maar geen merkteken op de versnellingsbak. Kan iemand mij helpen?

Gr. Ed

Duffie

Geplaatst door Duffie (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

edward om de krukas op tijd tezetten gebruiken we een soort mal die we op het tandwiel op de krukas zetten en dan met een pijl op die mal tegen over elkaar en in die maal zit een pen die dan in het blok schuift dus weet je zeker dat je riem op tijd staat.

groetjes jan.

Duffie (0) PRO, 17 jaar geleden

Dank je wel Jan,ik heb die mal kunnen regelen. En ik weet nu zeker dat de nokkenas ten opzichte van de krukas optijd staat. De fout die ik heb gemaakt is dat ik het tandwiel van de nokkenas losgedraaid heb. Had ik nooit moeten doen,want er zit een sensor voor de dieselinspuiting,en doordat het tandwiel iets verdraaid is kan de computer de inspuiting niet goed regelen. Daarom heeft hij haast geen vermogen,maar hij loopt nual stukken beter.

Groeten Edward

jan T (20) PRO, 17 jaar geleden

edward ik was nog iets vergeten in de nokkenas as zit een gat als hij op tijd staat doe je daar een pennentje in dan staat de nokkenas ook vast(je kan ook een boutje m6 gebruiken)en als je dan de 3 bouten los draait gebeurt er niks je kan dan de riem er op leggen en als je hem dan gespannen hebt dan pas zet je deze bouten weer vast zetten dan 2 maal rond draaien en weer vast zetten passen de pen en hulp stuk er in dan staat hij 100 procent goed.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.