Volkswagen Golf: Motor stotterd,haperd bij gas geven, stinkt naar benzine

Bouwjaar: 1989

Hallo;

Ik heb problemen met mijn golf. Het is een 1300 uit 1989. Hij begon plotseling te haperen en het was net of hij op drie cilinders liep. Bij het statonair lopen slaat hij ook af. Je moet blijven spelen met het gas.Het vermogen viel/valt ook weg. Ik ruik ook een sterke benzine-lucht. De eerste instantie dacht ik aan de distributieriem, dat die versprongen was, maar dat probleem was het niet. Verder heb ik de bougies,vacuum-slangetjes, benzinepomp,luchtfilter gecontroleerd, maar kon hier niets vinden. Kan het zijn dat het eventueel aan de electronische ontsteking kan liggen??
Als ik deze ontsteking ongeveer 1cm verdraai dan gaat hij beter lopen en reageert ook weer beter op het gas geven maar kloppen doet het nog niet. Het kan ook niet zijn dat ik van het ene op het andere moment de ontsteking een cm. moet gaan verdraaien.
Zou deze ontsteking dan toch defect kunnen zijn???
Alvast bedankt voor jullie "gouden tip".

dewitte

Geplaatst door dewitte (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

mb-man (0) PRO, 19 jaar geleden

acher op de kop zit geloof ik een stationair regelaar , die gaan wel eens dicht zitten , kijk daar maar eens naar

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.