377 bezoekers online

Volkswagen GOLF PLUS: motor stottert een klein beetje bij stilstand en toerental 680

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1390, Vermogen (kw): 90

Bij optrekken stilstand , heb ik last van dat de motor een klein beetje stottert , tevens is het toerental bij stationair 680 , wat aan de lage kant denk ik , alleen het is schijnbaar niet handmatig bij te stellen !. Nu weet ik niet wat er mee aan de hand is , de garage zij , misschien de gasklep of de DSG automaat !!!! Wie weet raad

franco1949

Geplaatst door franco1949 , lid sinds 10 jaar geleden

8 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Gissen is missen , heeft de garage hem ook uit gelezen , zou daar anders mee beginnen .

franco1949, 10 maanden geleden

kaleido1 , ja de garage heeft het uitgelezen en niks te zien , alles was prima , alleen zeiden ze dat het toerental wel aan de lage kant was ,maar dat dat niet verstelbaar was ( 680 toeren) stationair toerental. ik wil nogmaals er op na drukken dat het gewoon minimaal is , als ik het gas op een 900 toeren heb is het eigenlijk weg , tevens ik tank 98 of ultimate , omdat mij is gezegd dat het zou helpen , nou echt niks

Audidriver73 PRO, 10 maanden geleden

Te laag stationair zou een vervuild gasklephuis kunnen veroorzaken, dit is ook niet uit te lezen. Inlaatslang eraf halen en controleren/schoonmaken. Het beste is om hierna het gasklephuis in basis stand te laten zetten met software, zoals vcds of bij dealer.
Deze motor heeft volgens mij geen luchtmassa meter, de inlaatspruitstuk sensor zou dit ook kunnen veroorzaken, maar dat moet uit te lezen zijn, de map sensor dus.

franco1949, 10 maanden geleden

Audidriver 73 Zou b.v. Wynn's Injector +Plus+ Cleaner ook helpen? of moet het echt los gemaakt worden?

voyager, 10 maanden geleden

Vrees is dat het losmaken de enige(goede) remedie is.
Wynns zou kunnen helpen, baat het niet, schaadt het niet.

franco1949, 10 maanden geleden

voyager , ik denk ik ga eerst de Wynns even proberen en of het helpt weet ik ook natuurlijk niet , ik heb voorheen steeds diesel gereden en daar gooide ik om de 3 maanden ook wynns in en nooit ergens mee problemen mee gehad . ik zal het afloop zeker melden , in ieder geval iedereen bedankt

Audidriver73 PRO, 9 maanden geleden

Die wynss cleaner kun je gerust gebruiken, persoonlijk heb ik goede ervaringen met Forthe maar die krijg je niet zomaar bij de automaterialen handel als particulier.

franco1949, 9 maanden geleden

Ik heb Wynss cleaner toegevoegd , reeds 2 x en het is al een stuk beter , ik denk dat ik nu 5in1 Benzine Injectie Reiniger 325ml toe ga voegen !

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.