Volkswagen polo: motor temperatuur loopt veel te hoog op

Bouwjaar: 1997

ik heb hier een vw polo met AEE motor {1.6},waarvan de motor gaat koken.ook word de onderste radiateurslang niet echt warm,ook heb ik geen warme lucht van mijn kachel terwijl de kachelslangen wel warm zijn.ik heb al het watermondje en de thermostaat verv want die was echt goed stuk. ook heb ik de temperatuur sensor + voeler verv.maar de motor gaat nog steeds koken en heb nog geen warme lucht uit de kachel.kan het de koppakking zijn of is het een verstopping,waterpomp?

Michel7781

Geplaatst door Michel7781 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Thijs11395 (0) PRO, 19 jaar geleden

Was dit niet die motor met kunststof schoepen aan de waterpomp? Dat moet op dit forum te vinden zijn. In dat geval tip ik op de waterpomp.

Succes, Thijs

carmania2000 (0) PRO, 19 jaar geleden

is weldegelijk een waterpomp met plastic schoepen. Deze durven wel eens afbreken van de as. Waarschijnlijk is dit bij jou gebeurt waardoor er geen circulatie is van water. Gevolg, motor loopt warm, chauffage krijgt geen aanvoering van warm water. Waterpomp vervangen, zit achter de tandriem.

Vw en Audi monteur (0) PRO, 19 jaar geleden

dat klopt gisteren nog gehad met een a3 was precies het zelfde suc6 verder gr chretien

Averdonk (0) PRO, 19 jaar geleden

Het probleem kan ook het thermostaathuis zijn. De aanslag van de thermostaat in het (kunststof)deksel knapt eruit zodat de thermostaat niet meer open gaat. Komt ook regelmatig voor bij de golf en Seat met deze motoren. Deksel zit met 2 parkers vast. Succes.

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Ik heb precies hetzelfde gehad met een '96 1.4L Polo. Het was de waterpomp. En inderdaad, volgens de dealer gaat het thermostaathuis intern ook vaak stuk, zodat de thermostaat zichzelf niet meer kan opendrukken.
De kachelslangel worden warm door warmtegeleiding, niet door stroming van vloeistof. Dit had mij ook even op het verkeerde been gezet destijds.
Omdat je zegt dat de onderste radiateurslang niet echt warm wordt, maar wel een beetje dus, is het bijna zeker je waterpomp.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.