Volkswagen vw polo 1.4: motorregeling

Bouwjaar: 2001

het lampje met aanduiding EPC brandde gisteren ( in de handleiding staat: "direct naar de garage") Vandaag brandde het lampie niet!NIETS AAN DE HAND DUS !?!?!?!
Wat zou er aan de hand zijn.
Kent iemand dit probleem en wat zou er aan de hand moeten zijn met de "motorregeling" als je er "direct" mee naar de "specialist" toe moet??

ErwinK2938

Geplaatst door ErwinK2938 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

dutch123 (0), 19 jaar geleden

Als er binnenkort een zekering uit vliegt, kijk dan of je een verwarmingselement hebt in de carter ontluchting.
Kijk verder bij een post van mij van 12 maart bij Audi.
http://www2.problemcar.nl/index.php?topi...

D.K.CARS1858 (0) PRO, 19 jaar geleden

Als je lampje heeft opgebrand zal die fout opgeslagen worden in je comp. die kan je laten uitlezen als het lampje nogmaals gaat branden.
Kurt

ErwinK2938 (0), 19 jaar geleden

Ik weet nog steeds niet waarom dat EPC lampie gebrand heeft. Wel heb ik een 'vermoeden'; de garage die de wagen had afgeleverd had motorolie bij gevuld..........1/2 liter 'teveel' ( motorolieniveau stond 1 cm. te hoog op peilstok). Nadat het Epc lampie uitging ging nu een 'ander lampie' branden: ( plaatje ziet eruit als een doorsnee van en motortje) uitlaatgasmengsel niet goed......motor laten inregelen. Ik 'vermoed' dus dat de labdasonde door vervuilde uitlaatgassen vuil is geworden. ( ik had het teveel aan olie destijds afgetapt) Ik wacht nu gewoon nog een weekje om te zien of die melding verdwijnt. Zo niet dan maak ik die labdasonde es schoon..wordt vervolgd. Dutch en Kurt bedankt voor jullie reactie

michaelluijendijk (0), 19 jaar geleden

het epc is het controlelampje van het fly-by-wire systeem.of in het nederlands het electronische gaspedaal.Er is door een van de sensoren iets raars gezien,maar als die nu weer uit is zou ik zeggen laat het eens uitlezen en dan weer lekker dorrrijden.

succes
michael

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.