Volkswagen Passat: Motor trilt (opgewarmt) bij stationair draaien?

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 81 kW

Hoi,

Mijn motor begint te trillen als hij stationair draait. Als hij koud is loopt ie perfect, maar na een tijdje, als ie op bedrijfs temp. is (90 graden) en ik sta stil en hij loopt stationair, dan komt het getril langzaam op.
Je voelt de auto heel licht schudden en de pook begint ook te schudden (heb gekeken bij het blok en die trilt dan ook meer dan normaal). Als dan het toerental iets op laat komen bv. 100-200 rpm dan is het weg en blijft het weg. Als ik het gas goed intrap als de auto stil staat dan is het ook effe weg. Draait ie weer op normaal stationair dan komt het heel geleidelijk weer terug.

Het rare is dat hij het niet altijd doet, maar vaak wel! Hij is in onderhoud bij A-point Amsterdam en die kon het ook niet echt vinden. Hij heeft het al sinds ik hem gekocht heb (toen stond er 170.000 km op), nu staat er 260.000 km op en hij heeft het nog. Verder loopt de motor perfect, houd niet in, stottert niet, rookt niet overmatig (heb nu EGR afgesloten en rookt bijna niet meer) top is nog om de nabij 200 km en heeft verder geen kuren. Maar het getril is wel een beetje vaag......

Wat zou dit kunnen zijn????

Groetjes, Johan.

Johan5611

Geplaatst door Johan5611 (0) , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

CARS&MOTORS (0) PRO, 17 jaar geleden

motor steun
zijn hydro en moeilijk te zien als ze lekken bijoudere auto door vettige aanslag die overal gaat zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.