Volkswagen Bora: Motor VW Bora slaat af bij toerenval

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine

De motor van mijn VW Bora 1.6 slaat af wanneer ik het gas los laat. Dit gebeurt bijv bij het terugschakelen vlak voor een bocht.
Ook loopt de warme motor soms raar stationair als je bijv stopt voor een verkeerslicht. Schommelt tussen de 500 en 900 toeren.
Eerder viel het mij op dat bij koude motor de motor bij het starten aanslaat en direct weer afslaat. Daarbij gaat het motormanagement lampje branden. De garage heeft geen foutmelding kunnen uitlezen. Wat zou hier de oorzaak van kunnen zijn.
Het probleem is niet constant aanwezig. Maakt het zoeken daarom moeilijk

Boravw

Geplaatst door Boravw (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Bora? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

gasklephuis en egr eens laten reinigen en in basisafstelling zetten en ook even kijken of er scheuren in de vaccuumslang van de rembekrachtiger zitten
'
gr.marco

ricky (0) PRO, 15 jaar geleden

[quote=poppekast]gasklephuis en egr eens laten reinigen en in basisafstelling zetten en ook even kijken of er scheuren in de vaccuumslang van de rembekrachtiger zitten
'
gr.marco[/quote]
Dat denk ik ook als eerste.En lampje gaat zeker branden op het moment dat de motor net afgeslagen is,das normaal?

Boravw (0), 10 jaar geleden

Probleem opgelost. Gasklephuis vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Bora of stel zelf een nieuwe vraag.