Volkswagen Golf 2017: Motor/bak problemen

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat, Motorcode: DDY, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 85

Dag,

Mijn Golf heeft een probleem of misschien wel een combinatie van problemen. Wanneer je met een koude motor weg wil rijden loopt hij rauw en heeft een ratelend/tikkend bijgeluid. De auto stottert en heeft minder vermogen waardoor de DSG bak maar moelijk opschakelt. Ook trilt het behoorlijk in de auto.Wanneer de motor echter op temperatuur komt gaat het stukken beter. Het bijgeluid is niet helemaal weg maar de bak schakelt wel goed en de vermogensafgifte is oke. Nu heb ik de auto bij de garage gebracht, uit laten lezen en de monteur ermee laten rijden. Er waren geen bijzonderheden en de computer gaf geen foutmeldingen. Moet er wel bijzeggen dat de koppeling zijn beste tijd gehad heeft, zover was ik maar dat geluid, het trillen en de vermogensafgifte bij koude motor kan ik niet verklaren.

Iemand een idee?

PJK79

Geplaatst door PJK79 (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

1 jaar geleden - kaleido 1

Heeft hij ook gereden toen de motor koud was
Anders rijden met uitleesapparatuur aangesloten en koude motor en kijken of er live iets te zien is.

    Nee, het plan is dan ook dit te snel te doen. Dank voor je reactie - PJK79 (0), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - jan T

lijkt op een verstuiver die koud niet goed mee doet heb bij de bussen dit al veel gehad gooi eens diesel reiniger in de tank en kijk of dat helpt anders zou ik de verstuivers eerst laten testen als er voor de rest gen storingen in het geheugen staan.

groetjes jan.

    Hoi Jan, dat zou ook zomaar eens kunnen inderdaad. Ik moet er wel bij zeggen dat ik altijd A klasse brandstof tank en met regelmatig er een paar tankjes V Power diesel in gooi. - PJK79 (0), 1 jaar geleden
    Kilometerstand is overigens rond de 160.000 - PJK79 (0), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - harry4203

dat denk ik ook

    Vorige week bij de garage geweest en inderdaad gaan de gemeten waardes van de verstuivers alle kanten op bij koude motor. Het word wat stabieler wanneer de motor op temperatuur is. Advies was om er eerst 2 te vervangen en dat neem ik ter harte. Volgende week worden ze vervangen. Voor de rest waren er geen foutmeldingen in de computer maar in de praktijk vind ik dat de motor wel "nagelt" en dan vooral wanneer de motor niet op bedrijfstemperatuur is. Ben benieuwd of dit na vervangen van de verstuivers beter gaat worden. - PJK79 (0), 1 jaar geleden
    Beetje late reactie, excuses daarvoor. De verstuivers zijn eruit gehaald en op de testbank geweest. Conclusie: 2 slecht, 1 redelijk en 1 goed. Er zijn er 2 vervangen, ingeleerd in de computer en rijden maar. Nog een dure injector cleaner in de tank gedaan en wederom een paar tankjes V-Power diesel er in. Resultaat is er wel, de auto rijdt beter, bokt niet maar het nagelen is er nog steeds.... - PJK79 (0), 1 jaar geleden

1 jaar geleden - jan T

het zo best kunnen dat te zijner tijd de andere ook vervangen moeten worden ik heb al meer keer gehad dat ik er 2 verving en later toch de andere ook moeten vervangen.
ik adviseer tegenwordig om ze alle te vervangen.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.