Volkswagen Golf 2013: chiptunen

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1000

ik was aan het denken om een golf te kopen. maar als deze nu een te laag vermogen had naar mijn zin wou ik deze laten chiptunen maar nu is mijn vraag of dit mag in belgie en of dit iets veranderd met de verzekering als ik een ongeluk zou hebben?

alvast bedankt voor de hulp

Twanvdw

Geplaatst door Twanvdw (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

harry4203 (415) PRO, 1 jaar geleden

Geen antwoord op je vraag, maar een auto kopen die bij voorbaat eigenlijk al niet naar t zin is lijkt me onverstandig. Als je toch nog aan t zoeken bent zou ik kijken voor een versie met een zwaardere motor.

Jeraevers (10), 1 jaar geleden

Ik zou er mee oppassen.
Wettelijk gezien is het verboden in Belgie, tenzij je toestemming van de constructeur hebt. Dus in jouw geval, zou VW dan een attest moeten afleveren met de aangepaste pk/kw.
Dat is theorie, in de praktijk gaat een constructeur dat nooit doen.

Ivm verzekering is het ook oppassen. Er zijn verzekeraars die een wagen aanvaarden met meer pk/kw dan wat op de documenten staat. Maar bij een ongeval gaat men ook weer op de wetgeving afgaan. Met als gevolg, dat verzekering zijn handen er gaat af trekken, want de wagen voldeed niet aan de wettelijke eisen...

Volledig op eigen risico dus.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.