Volkswagen Golf 2016: Accu problemen.

Bouwjaar: 2016, Brandstof: Benzine, Motorcode: CYV, Motorinhoud (cc): 1200, Vermogen (kw): 81

Goeiendag, Sinds kort ben ik in bezit van een VW golf 7 uit 2016 echter begon na de 1ste paar dagen het eerste probleem er mee. Bij het vertrekken van huis naar werk startte de auto niet met een melding "12V accu te weinig spanning, Rijden om op te laden" (Of iets in die richting) met een constant tikkend geluid onder de motor kap vandaan. Hierbij geprobeerd de auto te starten met start kabelt maar na 10 minuten proberen had dit totaal geen zin.
Uiteindelijk hebben wij de auto wel is waar toch aan gekregen door hem aan te duwen maar na een 1 uur rijden en werken stapte ik weer in de auto met het zelfde probleem en melding. Toch nog 1x aan geduwd en naar huis gereden maar dit had totaal geen zin want dezelfde dag startte de auto weer niet (5 minuten later).
Vandaag dan maar met het openbaar vervoer gegaan en de desbetreffende dealer een bericht gestuurd maar tot nu toe nog steeds gaan antwoord, Vandaag wel nog wezen kijken bij de auto en het lijkt er op dat de accu nu volledig leeg is (Alarm van de auto staat er niet meer op)

Iemand enig idee waar dit aan zou kunnen liggen want ik lees verschillende verhalen dat het aan de volgende onderdelen zou kunnen liggen:
- Start motor.
- Slechte of Kapotte accu.
- Dynamo.
- Versleten kabels.
- Slecht bevestigde polen.

Extra info.
Dezelfde dag begon ook het start / stop systeem niet meer te werken (Storing)

Echter moet ik hier dan wel bij vertellen dat de lampen infotainment systeem en dashboard wel gewoon werkte en dat er met de auto altijd meer dan 1 uur is gereden.

Graag hoor ik van jullie!
- Brian

IkBrian

Geplaatst door IkBrian , lid sinds 5 maanden geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Monteur Senior, 5 maanden geleden

accu effe doormeten

kaleido 1 PRO, 5 maanden geleden

Geen garantie op de auto ?

bert klein PRO, 5 maanden geleden

Is er onlangs een nieuwe accu gemonteerd, een onjuiste accu geeft deze probleem ook , er is voor een goede werking een AGM of Efb en deze dient in het accusijsteem aangemeld te worden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.