Volkswagen Caddy 2006: motorstoring

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BDJ, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 51

hallo allen, het motorstoringlampje brand voortdurend.intussen uitgelezen en blijkt de egr klep te zijn van het oude type volgens de monteur.zuiver maken niet te doen.is het noodzakelijk om het op te lossen of kan je ermee blijven rijden.aan het verbruik of trekkracht merk ik niets vergeleken met voor deze storing.

outback-pauly

Geplaatst door outback-pauly , lid sinds 13 jaar geleden

6 Reacties

oldford PRO, 1 jaar geleden

Het nadeel van doorrijden met een brandend lampje is dat je niet kan zien wanneer er een andere storing zich voordoet die wel schade kan aanrichten.

outback-pauly, 1 jaar geleden

dat klopt idd
hoe kan ik de storing v d klep oplossen?lange afstanden rijden heeft vooralsnog niet geholpen daar ik kortere afstanden rij tegenwoordig.is er een additief wat je bij de brandstof kan gieten?

    je kunt de TCD proberen van Lindemann: https://dutchperformanceproducts.nl/product/lindemann-total-care-diesel/ - Siem Bijman PRO, 1 jaar geleden

oldford PRO, 1 jaar geleden

Zonder de exacte foutcode is er moeilijk iets van te zeggen. Het kan ook b.v. een sensor zijn.
Weet je de exacte fouttekst of het nummer van die foutcode(s)?

outback-pauly, 1 jaar geleden

helaas ,die heb ik niet geregistreerd.dat tcd ga ik nader bekijken en/of proberen

bert klein PRO, 1 jaar geleden

Softwarematig uitprogrameren en een afsluitplaatje monteren is ook een mogelijkheid.

outback-pauly, 1 jaar geleden

intussen heeft de tdc nog niet geholpen.momenteel ook weinig kms gereden.steeds korte stukken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.