Volkswagen Transporter 2008: Motorstoring melding

Bouwjaar: 2008, Brandstof: Diesel

Beste mensen,

Ik zou graag jullie advies of mening horen over het volgende. Wij zijn met de caravan op vakantie in Frankrijk. Onderweg hebben wij tot 2 keer aan toe de melding gekregen: motorstoring direct naar garage.
Je schrikt want de auto schakelt direct teug naar een lagere versnelling. Met een caravan erachter en de berg oprijdend is dat heel vervelend. Iets doorgereden tot een parkeerplek langs de snelweg. Motor uit gekeken onder motorkap. Niets vreemds te vinden. Na 5 minuten weer gestart en de storingsmelding was verdwenen.
Konden gewoon weer doorrijden. Na een uur weer hetzelfde probleem. Gelukkig dichtbij onze camping dus weer even gestopt en toen neergezet op de camping.
Alles nagelopen en er lijkt niets mis te zijn.
Na een week weer hetzelfde probleem maar nu zonder dat de caravan erachter zat. Weer stilgestaan langs kant van de weg en storingsmelding weer over.
Op de camping gekeken naar alle vloeistoffen. Blijkt de tank voor de stuurbekrachtiging onder het minimum te zitten? Zou dit de oorzaak kunnen zijn? Waar vul ik deze tank weer mee op? Welke olie gebruik ik het beste hiervoor? Of heeft dit niets met de motorstoring te maken? Ik hoor het graag van jullie. Over een paar dagen gaan we terug naar Nederland maar wil uiteraard niet weer stil komen te staan op de snelweg met deze storingsmelding.
Vast veel dank voor jullie reacties!
Groet,
Jolanda

Peter1612

Geplaatst door Peter1612 , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

kaleido 1 PRO, 10 maanden geleden

Geen lid van de ANWB, anders langs de garage om de storing uit te lezen , dit gaat alleen als de storing er in zit , omdat als je hem uit gezet hebt de storing weg is , dus met storing er in naar de garage en motor laten lopen , olie type staat in je boekje of op kroonolie.nl.

    Dank je wel voor je reactie! - Peter1612, 10 maanden geleden

memos PRO, 10 maanden geleden

Stuurbekrachtiging heeft niet met dit probleem te maken.
Kan wel te maken hebben met egr-klep, turbo oid. Die kunnen door vervuiling deze noodloop veroorzaken en meestal is het een kwestie van even uit en aanzetten en dan is die noodloop weer (tijdelijk) weg.

Maar inderdaad zonder uitlezen is het een beetje gissen. Zou sowieso de airco uitzetten op de terugreis want die vraagt veel extra vermogen. En superdiesel tanken.

    Fijn. Dank je wel voor je reactie! - Peter1612, 10 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.