Volkswagen Caddy: Motorstorings lampje en ESP Branden na vervanging thermostaat

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Nadat van de week de thermostaat( temp kwam niet boven de 60 graden) is vervangen gingen in eerste instantie het ESP lampje branden en vanochtend ook het motormanagement lampje.
Dit is gereset maar kwam weer terug. Na een tijdje rijden gestopt te zijn en weer gestart toen bleef het ESP lampje weg maar kwam na 30sec weer terug.
Nu heb ik op een ander forum gezien dat dezelfde foutcodes en lampjesstoring mogelijk kan liggen aan bedrading en of aansluiting van /naar de koelvloeistoftemperatuurmeter (G62). Het voorgaande betrof een dieselmotor ,geld dit ook voor een benzinemotor.
uit fout code kwam ook defekt krukassensor.
Ik vraag me af omdat dit na vervanging van de thermostaat is ontstaan of de krukassensor wel defekt is .

vwcaddy2004

Geplaatst door vwcaddy2004 (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 8 jaar geleden

Is er koelvloeistof op een plek gekomen , waar je het liever niet hebt , electronika ?
Geen kabel of stekker los of beschadigd geraakt ?

vwcaddy2004 (0), 8 jaar geleden

De monteur zegt van niet,zegt ook dat er bij de plek van de sensor (thermostaat)geen bedrading zit die naar de temp meter gaat. Hij stelt voor eerst de krukassensor te vervangen.
Het Esp lampje brand nu soms weer 20 sec niet en dan is ook de schakelaar werkzaam als het lampje brand werkt de schakelaar niet.
In ieder geval bedankt voor het meedenken.

oldford (0) PRO, 8 jaar geleden

Ik denk dat je probleem in het ABS/ESP systeem zit. Dat lampje gaat als 1e aan, daarna pas het motormanagement lampje.
Ik zou eens beginnen met het laten uitlezen van zowel het ABS als de motor.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Ja eerst even ALLE opgeslagen storingen hier plaatsen en dan verder kijken. Volgens mij loopt daar wel of de krukassensorbedrading of de nokkenasbedrading in de buurt.

vwcaddy2004 (0), 8 jaar geleden

Zojuist nd dealer geweest uitgelezen, inderdaad krukas sensor, gevoeld of bedrading goed was en of de stekker vastzat gereset toen was motormanagement lampje uit.ESp bleef branden.
Na 4 km auto geparkeerd en gestart kwam motormanagement lampje weer terug. Mogelijk toch de krukassensor zodat de ESP niet goed het toerental kan waarnemen.

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Maar wat zei de storing over de sensor? Onaannemelijk signaal of een electrische storing of iets dergelijks? heb je foutcode?

vwcaddy2004 (0), 8 jaar geleden

Weet het niet zeker zal het morgen navragen ,p87 ??

ricky (0) PRO, 8 jaar geleden

Nee zegt me nog niks maar idd ff navragen.
Maar uit je verhaal te lezen is het allemaal gekomen nadat de thermostaat is vervangen dus het kan toeval zijn maar meestal is er dan toch iets gebeurd op die plek dus zou je aandacht daaraan richten in eerste instantie. Kan misschien ook een bedradingsprobleem zijn die al slecht was en omdat eraan gezeten is dat het de druppel was maar dat is nog gissen nu.

vwcaddy2004 (0), 8 jaar geleden

Ik weet niet of het toeval is,maar de sensor is vervangen en heb geen storingen meer.Dus het lijkt er op dat er twee dingen kort na elkaar kapot zijn gegaan.
Dus de storing komt dat de ESP niet kan werken zonder goede info van de nokke assensor

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.