Volkswagen SCIROCCO: Motortemperatuur

Bouwjaar: 2013, Brandstof: Diesel, Motorcode: CFH, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Motortemperatuur komt in de meetwaarden maar op 6o graden. Klant had zelf temperatuursensor al vervangen t.p.v. distributiezijde. Heb nu thermostaat vervangen, maar temperatuur blijft aan de lage kant. Motorolietemperatuur is dan 70 graden. Als ik de airco uitzet, dan loopt hij wel op. Dit kan natuurlijk doordat koelventilator dan uitgaat. Is dit een bekend verschijnsel, of zou het in de zomer opvallen dat de koelventilator dan meedraait door de airco.

arjankempeneers

Geplaatst door arjankempeneers PRO , lid sinds 20 jaar geleden

6 Reacties

arjankempeneers PRO, 2 jaar geleden

Iemand nog een idee?

memos PRO, 2 jaar geleden

Is het toevallig een automaat? Dan kan er misschien nog een thermostaat in de oliekoeler van de automaat verstopt zitten , die stuk is. (heb dat met een Audi gehad met hetzelfde verschijnsel als jij nu hebt).

arjankempeneers PRO, 2 jaar geleden

Het is een DSG 6 bak

arjankempeneers PRO, 2 jaar geleden

Of zit die in de oliekoeler zelf?

arjankempeneers PRO, 2 jaar geleden

Zou nummer 1K0121113A moeten zijn dan

arjankempeneers PRO, 2 jaar geleden

Bedankt @memos. Het was inderdaad de thermostaat bij de oliekoeler van de DSG bak

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.