Volkswagen Caddy 2017: Multimediasysteem start niet op na onderhoud

Bouwjaar: 2017, Brandstof: Diesel, Transmissie: Automaat

Sinds 15j rijd ik met VW Caddy's, mijn laatste kocht ik in 2017 - al 5 jaar een perfecte ervaring met deze!

Nu, recent kreeg hij z'n groot onderhoud (113.000km). Toen ik de wagen binnen bracht in de ochtend, werkte alles perfect. Toen ik hem 's avonds terug kwam halen startte het multimediasysteem echter niet meer (waardoor ik geen controle meer heb over de parkeerhulpen, bellen, bluetooth etc) - hij blijft hangen op "Welcome to Volkswagen".
Volgens mijn garage kan dit echter niks te maken hebben met het onderhoud. Hij zei me dat ik dat zelfs eens aan een expert mag vragen. Nu, ik zou denken dat er hier wel enkele experten zitten, niet? :)

De vraag is dus simpel: Kan het niet meer opstarten van het multimediasysteem te maken hebben met het onderhoud? Ik denk aan een probleem met kortsluiting, af- en aankoppelen van de batterij... etc.

Hou hierbij dus rekening dat alles perfect werkte op het moment dat ik de wagen achterliet, en dat het dus niet meer werkte op het moment dat ik hem in de avond ging halen.

dietervanmarcke

Geplaatst door dietervanmarcke (0) , lid sinds 1 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

harry4203 (395) PRO, 1 jaar geleden

In theorie kan dat natuurlijk niet, maar helaas zijn wij en jij er niet bij geweest. is het een af fabriek systeem? Zou iig toch voor de zekerheid alle zekeringen even nalopen, misschien is de accu los geweest en is er bij aansluiten eentje gesprongen. anders toch even uittlezen bij de dealer en afhankelijk van het resultaat even teruggaan naar je huidige garage. Ik proef een beetje dat ze eigenlijk ook niet willen kijken, vreemde zaak.

dietervanmarcke (0), 1 jaar geleden

Dank je voor het snelle antwoord - ik moet hier wel bij zeggen (ik edit de post zo meteen) dat hij wel probeert op te starten: hij blijft namelijk hangen op het "Welcome to Volkswagen" systeem. Alles is origineel van de fabriek idd.

bert klein (75) PRO, 1 jaar geleden

Heeft de auto misschien een update gehad..
Anders de auto uitlezen met dealer of gelijkwaardig uitlees apparatuur

dietervanmarcke (0), 1 jaar geleden

Dag Bert, bedankt voor de reactie. Volgens de garagist heeft hij "enkel de computer er aan gehangen om fouten uit te lezen"

Audidriver73 (0) PRO, 1 jaar geleden

Je kan proberen om de - klem van de accu er even vanaf te halen, dan start hij weer opnieuw op, of als je weet welke zekering het is, deze er gedurende minimaal 1min eruit te halen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.