Volkswagen Caddy 2012: P0113 inlaat lucht sensor foutcode volkswagen tdi

Bouwjaar: 2012, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: CFH, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 103

Momenteel krijg ik een foutcode P0113 Intake air temperature Sensor 1 Circuit high. Dit moet op de luchtinlaat sensor duiden. Echter kan ik alleen onder bij de drukbuis de boostsensor vinden en geen aparte inlaatsensor ergens in het buizensysteem.

Voor een golf 6 of dergelijke met 2.0/1.6 tdi blok lijkt mij dat dit ook een geïntegreerde temperatuursensor is of hij moet ergens zitten waar ik hem niet kan vinden. Inlaat temperatuurwaarde staat ook op -40, dus de sensor lijkt mij niet goed te functioneren.

Weet iemand waar de sensor precies zit of dat het vervangen van de boostsensor zin heeft? Ik heb hem al gereinigd maar zonder resultaat. Als ik de boostsensor eruit haal en uitlees krijg ik alleen P0238 erbij samen met de P0113.

CaddyGP3

Geplaatst door CaddyGP3 , lid sinds 10 maanden geleden

2 Reacties

eddyengels, 10 maanden geleden

is volgens mij een onderdeel van de maf sensor, zit op de luchtinlaat en daar zitten 2 tempsensoren in.

bert klein PRO, 10 maanden geleden

Luchthoeveelheidsmeter misschien ?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor jouw auto? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!