Volkswagen Polo: na het rempedaal intrappen blijft de auto zelf remmen??

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4MPI

Hallo iedereen :)

Een vriend van me heeft een polo 6n2 (1400 MPI motor) van 2001.
Hij zit met het volgende probleem: als hij het rempedaal ineens hard intrapt zou de abs ertussen moeten komen, wat bij hem dus niet gebeurt.. en dan blokkeren de wielen helemaal (wat normaal is als de abs er niet tussen komt). Maar als hij het rempedaal dan onmiddelijk weer loslaat blijft het rempedaal helemaal ingedrukt en blijven de remmen volledig geblokkeerd en de auto slipt (totaal onbestuurbaar) door tot als ie stilstaat en dan komen de remmen terug te ontspannen en kan hij pas terug vertrekken..auto uitgelezen en geeft geen enkele foutcode aan??
wat kan dit zijn? moet de abs pomp soms ontlucht worden? of is de abs pomp helemaal stuk?? of wat kan dit zijn?
ondertussen heeft hij de zekering van z'n abs eruit getrokken dan doet de auto dit niet, en is dus al een heel stuk veiliger..:)
wie o wie kan me helpen??
alvast bedankt :)
mvg anthony

anthony92

Geplaatst door anthony92 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

13 Reacties

anthony92 (0), 11 jaar geleden

zou iemand me hier een antwoord op kunnen geven? want ik snap echt niet wat het zou kunnen zijn..
zou het kunnen dat het met de abs pomp te ontluchten overgaat?
alvast bedankt :)
mvg anthony

tedkroon (0), 11 jaar geleden

remservo eens afkoppelen en dan rijden!

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

[quote=tedkroon]remservo eens afkoppelen en dan rijden![/quote]
Daar zou ik heel voorzichtig mee zijn !!
Remservo zit er niet voor niets op...

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Maar het ligt niet aan het remservo hoor denk ik..het is enkel als de abs wil optreden..en als je de abs zekering eruit trekt doet ie dat niet..dus heeft het iets te maken met de abs pomp, niet?? Zou het kunnen dat ik ze moet ontluchten (via vagcom)? en dat het dan opgelost is..? Of remvloeistof verversen..? maar ik denk niet dat het aan de remvloeistof ligt hoor..
Alvast bedankt :)
Mvg anthony

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Weet iemand iets meer hierover? ik vind dit echt een raar probleem..
alvast bedankt :)
mvg anthony

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Als ik het goed begrijp dan voel je dus op dat moment niet de abs werken (trilling in pedaal) maar blokkeerd hij dus volledig de wielen?? En als je voet loslaat dan blijft hij vol blokkeren totdat je stilstaat?
Dit heb ik nog nooit meegemaakt maar is idd een probleem in de abs pomp denk ik, zeker omdat als je de zekering verwijderd dat het dan weg is.
Het enige wat ik kan bedenken is een probleem in de abs unit zelf (pompmotortje ofzo) en ontluchten e.d. heeft er niks mee te maken.
Is er onlangs wat gedaan aan de auto waarna het is gekomen?

anthony92 (0), 11 jaar geleden

neen hij kocht deze auto en wanneer hij voor de eerste keer hard in de remmen ging merkte hij dit..en bij het uitlezen krijg ik geen foutcodes..
wat zou ik kunnen doen?
alvast bedankt :)
mvg anthony

ricky (0) PRO, 11 jaar geleden

Als het precies zo gaat als ik net schreef (wat ik nog nooit heb meegemaakt) dan kan ik alleen nog aan de abs pomp denken maar weet niet zeker. Laat er eens een monteur mee rijden en laat hem dit eens voelen, kijken wat hij dan zegt.

Dave D (0) PRO, 11 jaar geleden

Ik heb ook zoiets een keer gehad bij een sharan, toen bleek dat er 2 leidingen verwisseld waren op het abs. Was ook als je op de rem trapte en de abs ging werken bleef deze vol remmen tot deze stilstaat. succes ermee.

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Weet u dan welke 2 leidingen ik zou kunnen verwisselen..? en dan moet je de abs pomp weer ontluchten waarschijnlijk..? alvast bedankt..
Mvg anthony

Hans4040 (330) PRO, 11 jaar geleden

Helemaal geen leidingen verwisselen...die gaan toch niet vanzelf andersom zitten?

anthony92 (0), 11 jaar geleden

Dat was ik ook aan het denken..alleen als ze verkeerd gestoken geweest zijn maar de abs pomp is naar mijn weten nog niet gedemonteerd geweest..dus zou ik niet weten waarom deze nu verkeerd zouden zitten..ik vermoed dat de abs pomp defect is..wat ik raar vind, heb dit nog nooit geweten maar het kan dus blijkbaar..
Alvast bedankt..
Mvg anthony

Dave D (0) PRO, 11 jaar geleden

Nee niet zomaar leidingen wisselen!!! Bij ons kwamen er achter dat iemand had zitten klooien met het abs blok. na lang zoeken hebben zo'n zelfde auto erbij gezet en gekeken welke leiding waar hoorde. Dus NIET zomaar wat doen

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.