Volkswagen Lupo: Niet starten, afslaan, Centrale deurvergrendeling etc. etc.

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine

Hallo,
Ik heb nu twee maanden een lupo. Ik heb er alleen vanaf het begin al problemen ermee.
Vanaf het eerste moment doet de centrale deurvergrendeling al raar. De ene keer doet deze het wel en de andere keer niet. Wanneer ik de sleutel in het contact doe, reageert de cv er af en toe hierop.
Ook heb ik al veel problemen gehad met starten. Wanneer de auto wel start, maakt hij af en toe een brommend geluid, afwisselend met gewoon geluid, en trilt alles in mijn auto. Ook houdt ie in met optrekken dan en stinkt naar benzine. Wanneer de auto niet wil starten maakt hij alleen een zoemend geluid. Ook heb ik al een aantal keer gehad dat de auto start, en dan zo hevig trilt dat ie uitvalt. Wat ik echter nog niet eerder had gehad is dat ie ermee uitscheidt tijdens het rijden wanneer ik de koppeling intrap. Toen dit gebeurde kreeg ik m alleen aan de praat door flink doorstarten en het gas helemaal intrappen.
De auto is inmiddels al een keer gereset, en 2 keer uitgelezen, maar dit heeft niets geholpen.
Alsof dit nog niet genoeg is, was binnen twee maanden de koelvloeistof op, en dit lijkt mij een beetje vlug. Toen ik gister de oliedop eraf haalde, zat er aan de binnenkant vieze lichtbruine troep.
Wie o Wie kan mij helpen!?

mjdaniels

Geplaatst door mjdaniels (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Zo te horen heb je meerdere problemen..
Die koelvloeistof hoort nooit leeg te raken dus je zal wel een lek hebben ergens,vaak is het de radiateur of een watermondje.
Welke motor heb je? 8V of 16V?
Dat inhouden zou kunnen liggen aan een verotte bougiekabel maar is lastig te zeggen.
Ze hebben hem uitgelezen zeg je,stonden er toen geen storingen in?
Dat gezoem wat je zegt,hoorde je toen alleen een licht geluid alsof je een electromotor hoort draaien of hoorde je wel de motor meedraaien op de startmotor (zwaarder kwa geluid) maar dan zonder compressiegeluid,dus een vloeiend geluid en het geluid werd zwaarder naarmate je langer aan het starten was?

mjdaniels (0), 13 jaar geleden

Hoi ricky,
Bij het starten was het een licht gezoem! Maar het was niet zo dat de startmotor op een dood punt stond ofzo, want ik heb hem nog even naar voren geduwd!
Welke motor erin ligt weet ik niet zo uit mijn hoofd!
Ze hebben inderdaad de auto uitgelezen en er werden toen 3 foutcodes gemeld! Deze hebben ze naar mijn weten óf opgelost óf gereset.. ook hebben ze gesynchroniseerd.?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Heb je hem gekocht bij een garage want dan kan je nog garantie hebben en dan moet je hem terugbrengen.
Anders kan je hem ook naar een goede garage/dealer brengen om hem weer even uit te lezen en hier de foutcode's vermeld en dan kunnen ze ook gelijk kijken waar die koelvloeistof lekkage vandaan komt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.