Volkswagen Golf: niet stationair en afslaan

Bouwjaar: 1988

aloha,

Ik heb een golf II uit '88 met een 1.3 motor en het volgende kwaaltje: De motor start goed (koud en warm) maar slaat af, beter gezegt, hij prutteld uit. Als ik een tijdje rij en ik kom bij een stoplicht dan gaat ie uit als ik terugkoppel en op m'n rem trap. Ik heb inmiddels de bougie kabels, bougies, verdeelkap en rotor plus het brandstof-, luchtfilter vervangen. Ook heb ik de carborateur "schoon" gemaakt met een spuitbus speciaal daarvoor bedoeld.
waar kan ik het ut beste zoeken?
Ik lees op de site over een voetpakking....waar zit die precies?
makkelijk te vervangen? (ben wel een sleutelaar maar heb wat richting nodig).
zou het iets anders kenne weze?
alvast bedankt voor de reactie

Bartje897

Geplaatst door Bartje897 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

buzzin (0), 18 jaar geleden

zoek ook even verder op de site, veel topics gaan over deze klacht (weet het omdat ik het zelf ook had)
Bij mij was het probleem vrij makkelijk opgelost door de gasklep(+sensor) schoon te maken met wasbenzine (geen remmenreiniger!!)
Deze is vrij makkelijk te vinden door het uiteinde van je gaskabel te vinden. Los halen, vergeet stekkertje van TPS niet (Throttle Position Sensor, oftewel gasklep sensor).
Afhankelijk van de auto kan je wel of geen remreiniger gebruiken (mijn auto kon het niet, er zit een soort waxlaagje op de klep...schijnt)

Verder kun je even kijken of dingen als de labdasonde en lucht aanvoer leidingen goed vast zitten/heel zijn. Even alle stekkertjes nalopen met wat schoonmaakspul.

Een voetpakking zegt me eigenlijk helemaal niets....

Bartje897 (0), 18 jaar geleden

Bas,
bedankt voor je reactie. ik heb vanmiddag vrij en ga direct aan de slag. wordt vervolgt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.