Volkswagen Golf: Nieuwe achterbanden, trekt naar links

Bouwjaar: 1999

Ik heb laatst voor de APK 2 nieuwe Goodyear NCT 2 VR achterbanden laten monteren. Ik merkte dat hij vanaf dat moment naar links trok (daar voor nooit gehad). Direct daarna laten keuren, en zonder problemen er doorheen.
2 Dagen daarna uit laten lijnen en geen echte afwijking gevonden. Dus Uitlijning is 100%, maar toch trekt hij nog steeds naar links. Wel hoor ik rechts-voor steeds meer gerommel. Zou het bijvoorbeeld een defecte stuurkogel kunnen zijn? Ik wordt gek van dat tegensturen.

Frank

Frank3168

Geplaatst door Frank3168 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

ja, dat zou kunnen, of een los zitten wiel of of of of. kan van alles zijn dus.

laat er eens specifiek naar kijken en laat je nieuwe banden voor monteren om te kijken of het het trekken verhelpt.


mvg

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Links rechts wissellen wil ook wel is helpen.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

nieuwe achterbanden en dan een trekkende auto? als je voor nieuwe banden hebt laten monteren kan ik me der in komen, maar achter is vrijwel uitgesloten....

is er toch iets mis vooraan, stuurkogel wordt gecontroleerdt bij de apk, mocht deze speling hebben zal de apk keurmeester dit zeker opmerken en aantekenen.

wissel je voorbanden eens van links naar rechts, of de achtere nieuwe banden voor.

zo kun je het een en ander uitsluiten.

H&k (0), 18 jaar geleden

Zeker een vreemde storing!
ik denk dan je niet teveel aan die achterbanden moet denken.
Links rechts achter tijdelijk verwisselen. Wel weer snel terugwisselen ivm met draairichting. IS DAAR BIJ MONTAGE WEL OPGELET???

Als dat het niet is, moeten we gaan zoeken wat er gebeurd als je wielen verwisseld: Auto oprikken, wielen zakken helemaal uit en komen op een stand waar ze normaal niet komen. Stuurkogels komen in een extreme hoek. Die dus nogmaals onbelast controleren. Draaien alle wielen vrij rond? Blijft er niet een remmetje slepen? APK: zijn ze extreem belast, jij remt hopelijk iets fijngevoeliger. Dus maak eens een bijna noodstop en test daarna of de wagen nog trekt.

SUCCES

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.