783 bezoekers online

Volkswagen Golf V: normale stroomafname?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6 fsi

Hallo, we hebben hier een golf met een accu die al een paar keer leeg stond. Stroomafname gemeten. In het begin neemt die 0.8 ampere af duurt ongeveer 10min. Daarna wordt de stroomafname 0.25 ampere(nog teveel). Na een half uur is de stroomafname 0.01. Iemand een idee of dat normaal is? Twee keer een kapotte accu kan maar geloof het niet echt. We hebben het een paar keer gemeten en elke keer hetzelfde.

groeten ed

at

Geplaatst door at PRO , lid sinds 17 jaar geleden

2 Reacties

jan T PRO, 9 jaar geleden

ja lijkt me normaal het duurt een tijd voor de boel in rust gaat.

groetjes jan.

ricky PRO, 9 jaar geleden

Dit klopt inderdaad,maar kijk eens of er niet een storing ergens in een regelapparaat staat (met name het bordnetregelapparaat) van bijvoorbeeld achterklepslot of iets van alarm of originele radio niet/fout gecodeerd of een ander regelapparaat niet/fout gecodeerd want dat zou de can-bus wakker kunnen houden soms met lekstroom als gevolg.
Een achteraf radio moet over contact aangesloten zijn want sommige blijven stroom trekken als ze op constant plus zitten (geen schakeldraad namelijk origineel) of iets anders achteraf ingebouwd wat soms stroom trekt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.