Volkswagen Transporter: olie bij koelvloeistof waarschijnlijk oliekoeler

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.4D AAB

Ik heb olie verbruik en olie bij de koelvloeistof, De olie mengt zich niet met de koelvloeistof maar blijft mooi op het koelwater liggen. Dit gebeurde plotseling terwijl de motor nooit warmteproblemen of koelvloeistof verlies of olieverlies had. ik maak regelmatig het drukvat schoon en kan dan weer ±100km rijden voordat het drukvat halfvol zit met olie. de druk in het koelwater loopt ook niet op, het borrelt niet tijdens stationair draaien en de koeltemp loopt ook niet op. De motor loopt heel mooi en start goed. Ik heb het idee dat de koppakking niet stuk is omdat er dan echt schuimvorming in het koelwater zou optreden en nu niet. Heeft iemand wel eens de oliekoeler stuk gehad of heb ik het verkeerde oliefilter gemonteerd waardoor er een hogere oliedruk onstaat en dus de koeler stuk gaat? Het loskoppelen van de oliekoeler is bijna net zoveel werk als de koppakking vervangen omdat je bij die transporters nergens bij kunt (zeker omdat het een syncro is). kun je met een losgekoppelde oliekoeler rijden voor een bepaalde tijd of gaat de olie echt verbranden? Ik woon nu in Curacao en vraag dit omdat de onderdelen hier moelijk te krijgen zijn en ik via mijn familie in Nederland moet bestellen.

synchro

Geplaatst door synchro (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (10) PRO, 17 jaar geleden

ja het kan heel goed de olie koeler zijn dit komt wel meer voor maar of je zonder kunt blijven rijden lijkt me niet verstandig zeker niet in zo n warm land.

groetjes jan.

volgwagen (0) PRO, 17 jaar geleden

Idd oliekoelers gaan wel is inwendig lek. de beste test is toch om zonder te gaan rijden, maar heb geen ervaring of dat goed gaat met die temperaturen bij jou.
de oliekoeler afpersen bij een revisie bedrijf kan ook, maar geeft geen 100 procent garantie dat hij ook echt dicht is.

synchro (0), 17 jaar geleden

Bedankt ik wist niet dat dit vaker voorkwam.
Ik probeer een stukje te rijden met de waterslangen naar de oliekoeler losgekoppeld (doorgelust zodat er wel watercirculatie plaatsvind) en dan moet er gezien de lekkage snel olie uit de oliekoeler komen, en dan weet ik genoeg. Alleen, je kunt er zo slecht bij.

anoniem-1573996169 (0), 17 jaar geleden

Dag Synchro,, hier je broertje,, hoezo warm in Curacau<<<

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.