Volkswagen Golf III : olie lampje

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo ik heb een golf 1.6 van 94 welke soms het olie lampje gaat branden, de motor loopt goed bij brandend lampje. Bijde sensors zijn vervangen er is een andere klok gemonteerd, alleen de storing komt af en toe voor ik heb 1 x de storing gehad toen ik de draad van de grijse sensor tegen massa hielt was de storing weg.
Olie druk is goed.
Wie kent dit probleem?
groeten mark

markie

Geplaatst door markie (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Eigenlijk zou je de druk eens moeten meten als het lampje brand.

Als de sensors e.d. in orde zijn,zou een kabelbreuk goed kunnen.

Gr Stefan

turbo930 (0), 14 jaar geleden

Ik heb eenzelfde probleem gehad bij mijn Golf. Daar hebben wij toen ook de sensors vervangen, maar voor de sensor voor de lage druk zijn er meerdere uitvoeringen (verschillende kleuren). Wij hebben toen gekozen voor een model met een andere werkdruk, waardoor de tolerantie dus automatisch iets groter werd. Sindsdien doet dit probleem zich niet meer voor.

Groet, Erwin

markie (0) PRO, 14 jaar geleden

Toen ik de auto had liep deze normaal geen extra geluid van de motor bij het aanraken grijze sensor was het geluid weg. Het probleem is dat de storing soms voorkomt kan 1 keer in de maand zijn dus de druk meten op het moment is bijna niet te doen. Hier zit al een sensor met groot verschil tussen de beide dit zijn zoals ik kan zien al de laagste en hoogste waarde. Ik zelf zit ook aan een slecht contact te denken maar waar, de grote ronde stekker tegen het motorblok heb ik nu zuiver gemaakt. En de klant kan dit weer proberen.
groeten mark

markie (0) PRO, 14 jaar geleden

Klacht heeft zich weer voorgedaan dit komt alleen voor bij lange ritten.
groeten mark

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Als echt alles in orde is,de sensors,de kabels,de oliedruk zelf ( wat je lastig meten kunt als het lampje uit is en het probleem zich niet voordoet ) zou het dan ergens veroorzaakt worden door het oliezeef of de oliepomp zelf ?

Welke olie zit erin ?

Gr Stefan

markie (0) PRO, 14 jaar geleden

er zit 10w40 olie in ik heb nu een hoge druk sensor vervangen voor 1 met een lagere druk 0,9 bar i.p.v. 1.6 bar dit op advies van een colega monteur.
De klant rijd weer tot het probleem zich voor doet.
mark

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.