Volkswagen Polo: Olie lekkage Polo 1991

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.3i

Beste mensen, allereerst een voorspoedig en schadevrij 2008 toegewenst!

Mijn polo heeft last gehad van de kou de afgelopen dagen. Hierdoor is mn carteronluchting verstopt geraakt en is al mn olie uit het motorblok geperst. Na het schoonmaken van het carterontluchtingsfilter en slangen, vervangen distributieriem (zat onder de olie) en het controleren van de oliekeringen lekt er nog steeds olie uit het blok. Het is niet zo heel veel, maar er ligt nu elke keer naar een rit een klein plasje olie onder de auto. Ik begin me zorgen te maken of het nog wel de moeite is om hier nog wat aan te toen. KM stand is pas 85.000......

Iemand enig idee waar de lekkage vandaag kan komen?

rverdouw

Geplaatst door rverdouw (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Lekkage kan op meerdere plekken zitten,dus zo 123 kan je niet zeggen waar hij lekt,je moet kijken waar het lek begint,volg het oliespoor naar boven.
Zit echt alles onder de olie,dan motorblok schoonmaken en dan een stuk gaan rijden,dan weer kijken of je ergens het lek ziet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.