Volkswagen Golf V: oliedruk 1.6 fsi

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Benzine, Motorcode: blf

Hallo, ik heb een fsi met een te lage oliedruk. af en toe gaat het oliedruklampje op het dashboard ook branden en piepen. oliedruk koud niet hoger dan 2 bar. Warm rond de 1 a 1.5 bar. oliepompzeef vervangen en nieuwe olie en oliefilter heeft geen effect gehad. Iemand wel eens iets anders meegemaakt met dit type motor? graag hoor ik het.
groeten ed

at

Geplaatst door at (10) PRO , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Komt niet vaak voor bij deze motor, eigenlijk blijft alleen de oliepomp over.
Heb dit wel eens gehad met de 2.0 fsi versie en daarvan was de oliepomp toch stuk, volgens mij zit er bij jou ook zowat dezelfde pomp op maar eigenlijk blijft er niks anders over. Ja als een krukaslager of nokkenaslager of kettingspanner of nokkenasversteller oid heel erg zou lekken/teveel olie doorlaten maar dan had je dat wel gehoord of gemerkt aan storingen oid.

at (10) PRO, 10 jaar geleden

Ik heb de oliezeef toch maar vervangen, was trouwens wel een gemodificeerde, de olie en de oliefilter nog een keer vervangen en nog een keer de oliedruksensor vervangen en tot nu toe blijft die goed.
bedankt voor de info
groeten ed

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Oliezeef en oliefilter en olie had je toch al vervangen zei je in je 1e topic? Blijkbaar was het de oliedrukschakelaar zo te lezen...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.