Volkswagen Transporter: Oliedruk lampje

Bouwjaar: 2002

Ik heb een T4 waarbij het oliedruk alarm (lampje en alarm) spontaan in werking komt na een wat langere rit (100 KM) en de weg omhoog of omlaag loopt. De garage heeft het probleem nog niet kunnen vinden. Kap schakelaar en sensors zijn reeds vervangen en de zekering van het alarm is omgeleid met een kabeltje. Toch blijft het probleem zich voordoen. Kan iemand mij een idee aan de hand doen waar het aan kan liggen. Overigens is het olie-peil altijd prima in orde.

Borkent

Geplaatst door Borkent (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

draadbreuk/slecht contakt bij de dynamo...

paul,

freggel (0) PRO, 18 jaar geleden

Ook de dynamo kan een oorzaak zijn voor een brandend olielampje, het dunne blauwe draadje vanaf de dymano (d+) wil wel eens ter hoogte van de startmotor breken (er zit daar een stekkertje). De eerste keer dat ik dat had heb ik me een breuk gezocht. Dymano signaal wordt gebruikt tijdens het rijden voor de "hoge" oliedruk bij een bepaald toerental. Vandaar ook twee oliedrukzenders.

Zie ook olielampje brandt bij professionals

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.