Volkswagen Polo: Olielampje en lampje temperatuur brandt b

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1043 CC

Vorige week brandde bij het wegrijden eerst het lampje van de temperatuur en vervolgens dat van de olie (eerst knipperen en dan blijven branden). Bij controle van beide niveau's is er geen probleem. Het gaat om een VW POLO COUPE van 1992 (benzine 1043 CC)
Volgens de instructies mag ik niet meer met mijn Polo rijden. Is dit ernstig en wat is de oplossing? Is dit een klein probleem of een probleem dat ik beter niet meer kan verhelpen aan een 18 jaar oude auto.

IEF

Geplaatst door IEF (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

Kevin DT (0) PRO, 14 jaar geleden

heb je het oliepeil gecontroleerd na een rit of s'morgens als hij een nacht heeft stilgestaan?

Peter Schouten (0), 14 jaar geleden

Het oliedruklampje gaat aan als er te weinig druk zit op de olie, wat veroorzaakt kan worden door een slecht werkende oliepomp. Heb je toevallig pas een oliewissel gedaan? Controleer dan of de olie die erin zit voldoet aan de specificaties voor je auto.

Wat het ook heel erg vaak is is de oliedruksensor zelf. Die dingen hebben niet het eeuwige leven. Zijn niet zo heel erg duur, dus dat zou je nog kunnen proberen.

Als je zeker weet dat de motor niet te warm werd terwijl het temperatuurlampje aan ging kun je ook de temperatuurzender vervangen.

In elk geval veiligheidshalve even niet met de auto gaan rijden, anders haalt-ie de 19 jaar misschien niet....

suc6
Peter

IEF (0), 14 jaar geleden

Auto had maar 500 meter gereden wanneer eerst lampje van watertemperatuur aanfloepte en vervolgens dat van de olie. Heb olie gemeten wanneer motor volledig koud was. Olie werd 3500 km. geleden vervangen. De combinatie van beide verklikkers lijkt ne niet normaal.

IEF (0), 14 jaar geleden

Mijn Polo heeft bovendien maar 102000 km op de teller

arjankempeneers (0) PRO, 14 jaar geleden

Smeerolieverdunning door korte ritjes. Hebben wij ook wel eens gehad met een Polo.

IEF (0), 14 jaar geleden

Als ik de olie vervang, lost dit dan het probleem van beide verklikkerlampjes op (watertemperatuur en olie)?

stefan84 (0), 14 jaar geleden

[quote=IEF]Als ik de olie vervang, lost dit dan het probleem van beide verklikkerlampjes op (watertemperatuur en olie)?[/quote]
Waarschijnlijk niet!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.