Volkswagen Golf: Olielek

Bouwjaar: 1995, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI 1Z/AHU

Ik heb een VW Golf III 1.9 TDI met motorcode 1Z/AHU met 150000 km op de teller. Sinds kort zie ik dat er af en toe een druppel motorolie onder ligt. Als ik kijk vanwaar het komt zie ik dat het precies komt vanwaar de motor aan de versnellingsbak is bevestigd. Ik had al gedacht dat het zou kunnen zijn dat de dichting tussen carter en motorblok lekt of dat er olie lekt via de krukas. Zou dit kunnen en is dit dan een groot probleem of zouden er eventueel nog andere oorzaken kunnen zijn ? Het lek is niet erg, juist af en toe een druppel olie.

Alvast bedankt

CAV

Geplaatst door CAV (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Potlood (0), 17 jaar geleden

Andy,

Deze klacht komt regelmatig voor bij VAG producten. I

k vermoed dat de krukaskeerring aan bakzijde lek is. Als de lekkage gering is zal ik persoonlijk hier niks aan doen omdat voor het vervangen van deze keerring de versnellingsbak gedemonteerd moet worden, maar dit moet je bepalen naar eigen inzicht.

Ik hoop dat je hier wat mee kan,

Harrie

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

Er zijn ook middelen in de handel die harde oliekeerringen soepel maken dit gooi je door de olie altijd het proberen waard toch
succes jan

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

[quote=jan5047]Er zijn ook middelen in de handel die harde oliekeerringen soepel maken dit gooi je door de olie altijd het proberen waard toch
succes jan[/quote]
klopt, heet leaklock...

paul,

CAV (0), 17 jaar geleden

thx voor de hulp. Jullie denken dus blijkbaar allemaal aan harde oliekeerring. Zou het kunnen komen doordat de wagen gedurende een hele tijd heeft stilgestaan zonder te rijden ?

jan5047 (0) PRO, 17 jaar geleden

is inderdaad mogelijk
succes jan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.