Volkswagen Passat: olielekkage achterzijde blok + stank uit de uitlaat

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8T

Sinds een week heeft ie na ongeveer 10 minuten rijden dat ie olie lekt aan de achterzijde van het blok wat dan ook op de cat komt en dus erg stinkt en tevens rookt en stinkt ie ook uit de uitlaat.
dit duurt ongeveer 5 min en als ie warm binnenstaat heeft ie er geen last van.
Ikzelf denk aan de turbo of een bevroren carterventilatie of heeft iemand anders nog tips?

M.V.G Alex.

speedmaster

Geplaatst door speedmaster (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Olielekkage is in dit geval niet te beoordelen vanachter de pc, wat jij zegt is ook niet een bekend probleem bij deze blokken. Beste is om de auto op een brug te zetten en dan goed kijken waar het lekken begint. Spoor volgen van beneden naar boven.

speedmaster (0), 12 jaar geleden

carterventilatie zat dicht nu even uitproberen.thanx.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Dat ben je op tijd gelukkig want ik weet zeker dat er nu genoeg mensen met dit probleem staan met grote motorschade als gevolg en dan voornamelijk de 1.4 16V blokken die in alle modellen zit van de vag groep, maar bij jouw motor komt dit volgens mij niet vaak voor.

speedmaster (0), 10 jaar geleden

Nu goed gebleven,bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.