Volkswagen Polo: oliepeilstok polo

Bouwjaar: 1990

De stok om mijn oliepeil te meten heeft geen minimum/maximum streepje maar helemaal onderaan wel een soort u-vorm die gemarkeerd is met ribbels. Als ik nu het peil meet, komt de olie tot de bovenkant van die u-vorm. Mijn vraag is: moet ik nu wel of geen olie bijvullen? En zo ja tot hoever? Ik heb de auto al een jaar en nooit eerder olie bijgevuld dus het lijkt me nodig maar mag ik nu wel of niet boven die u-vorm uitkomen?

maite

Geplaatst door maite (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

maite zo als ik het begrijp van je dan is je oliepeil goed maar ik begrijp dat de olie er al een jaar in zit en dan is het verstandig deze inclusief het olie filter telaten vervangen.
de olie is onderhavig aan veroudering en er komt ook onverbranden benzine in waardoor de smeer eigenschapen sterk af nemen.
zeker als er veel korte stukjes gereden worden.
dus mijn advies laat de olie en filter vervangen dan kan hij wat dat betrefd weer een jaartje tegen.

groetjes jan.

maite (0), 16 jaar geleden

Dankjewel Jan ik ga eens kijken wat de garage voor me kan doen. Hij moet toch bijna gekeurd worden. Overigens wel vreemd dat het oliepeil niet afneemt in een jaar want ik rijd er elke week zo'n 300 kilometer mee...

jan T (20) PRO, 16 jaar geleden

maite dat kan twee of drie dingen zijn.
het meest voor de hand is dat er zoveel onbverbrande benzine en vocht bij komt waar door het lijkt dat hij niet zakt en juist daar voor is het zo nodig om het te verversen.
ten tweede er is teveel in gedaan zodat niet op valt nu.
ten derde hij gebruikt geen olie.
als de auto gekeurd moet worden dan is het net zo verstandig om de boel te combineren.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.