Volkswagen Caravelle: Olieverlies versnellingsbak CRN T4

Bouwjaar: 1994, Brandstof: Diesel, Motorcode: Caravelle

Na een 100km @ 120km/u gereden te hebben kreeg ik de pook niet meer uit 5de versnelling...

Uiteindelijk lukte het mij toch...
Ik had wel bemerkt dat ik een zingen had in 5de van de versnellingsbak...

Ik heb het olie peil nagezien en stelde vast dat er maar even 1.8L BIJ kon...
Dus de versnellingsbak was ver leeg???

Na een 1000km ermee gereden te hebben zie ik steeds dat de onderkant van de versnellingsbak nat is en er steeds een drup olie aan hangt???
Vanwaar kan dit komen?
Kan een handige "doe het zelver" dit verhelpen? (flensdichtingen)?
Zijn er speciale tools voor nodig?

Jan4927

Geplaatst door Jan4927 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

stefan84 (0), 15 jaar geleden

Jan

Wellicht een lekkende keering die het olieverlies verklaard..

Ik heb toen der tijd eens een toevoeging in de bak gegooit,had n.l hetzelfde..maar bij mij hoor ik wel in de 4e versnelling een lager geluid wat met het toerental mee gaat..

Normaal ben ik niet zo kapot van die toevoegingen,maar als dit niet hielp moest de bak er toch vanaf gehaald worden,dus gekocht,erin gegooit en ongeveer een week of 2 later was het probleem verholpen.geen lek meer tot de dag van vandaag!dit heeft perfect geholpen maar weet alleen even de naam niet meer..had het toen bij dirix automaterialen gekocht..was een heel klein wit flesje en koste +/- € 23,50

Dit gooi je gewoon bij de olie..

Ik had wel niet het probleem dat hij niet meer uit de versnelling ging..wel dat het oliepeil wat te laag was waardoor hij ook dat geluid is gaan maken..bij mij valt het mee en doet hij het alleen in de 4e gang..maar het geluid is lastig te beoordelen achter de pc..

Je hebt dan ook 2 mogelijkheden..

1 Wondermiddeltje erbij kiepen

2 bak demonteren,lek opsporen en repareren..( bij eventueel het kapotte lager dat je hoort is het misschien verstandiger een andere bak aan te schaffen )

Gr Stefan

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.