Volkswagen Golf III: Om de hoeveel jaar en kiloemters distributieriem vervangen?

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1800

Ik heb een Golf 3 1.8i van 1992 waarvan de distributieriem is vervangen bij 160.000 in 2003. Nu heeft de auto 219.000 gereden. Hoe vaak moet de riem worden vervangen?

Aristoteles

Geplaatst door Aristoteles (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

90.000 km of 5 jaar

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

[quote=audia4]90.000 km of 5 jaar[/quote]
Zou ik ook aanhouden.

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

spanrol trouwens ook vervangen, durfen wel eens vast te lopen, met alle gevolgen van dien.
Wat km's aangaat is deze 1.8 trouwens net op 1/3 deel van zijn bestaan aangekomen. De koets zal het wel niet volhouden, maar een half miljoen km's met zo'n motor is geen uitzondering.

Aristoteles (0), 16 jaar geleden

Is het na 5 jaar echt nodig? Ik horde van een vw monteur dat dat niet hoeft, hij had nog nooit meegemaakt dat er een riem bij deze motor geknapt was. Hij zei als je je aan de 90dkm houdt is het goed..

audia4 (0) PRO, 16 jaar geleden

of het echt nodig is bij 5 jaar kom je achter als de riem na die tijd breekt.

Riem bij deze motoren kan wel degelijk knappen; en de kleppen gaan dan ook krom. die 5 jaar is gebaseerd op het achteruitgaan van de kunstofvezels die de riem zijn treksterkte geven. Is van buitenaf niet te zien en ook niet te bepalen. Helaas is het een eigenschap van dat soort vezels dat ze in de loop van tijd minder sterk worden.


verder moet je het lekker zelf weten, het is een klein klusje van een uurtje of 2 bij deze motoren, en voor een riem en spanrol en multiriem ben je bij de universeelonderdeelhandel hooguit 100€ kwijt.

Aristoteles (0), 16 jaar geleden

Duidelijk.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.