Volkswagen Golf II : synchromesh vervangen,

Bouwjaar: 1992, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300 Injectie

Mijn golf schakelde niet zo fijn van de 4 terug naar de 3. Nou is het langzamerhand steeds erger geworden en nu schakeld hij slecht op en terug in elke versnelling. Nu heb ik mijn koppeling ook nog eens versleten, dus moet de bak er wel achterweg. Ik heb al een nieuwe koppeling, drukgroep en druklager gehaald. Maar mijn vraag is wat moet ik precies vervangen in de bak? Lijkt me de synchromesh.
- Maar moet ik dan alleen het synchromesh-ringen vervangen of meer?
- hoeveel kost mij dit ongeveer?
- aangezien ik een 4 bak heb, is het mischien beter een 5 bak erachter te gooien, maar van welke type kan erachter, en moeten hier veel aanpassingen voor gedaan worden?

wie kan mij helpen?

Swifttuner

Geplaatst door Swifttuner (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 16 jaar geleden

ik denk dat je het beste af bent met een andere bak,en ook een 4 bak aanhouden,dat zou ik iniedergeval doen.sloopbakkie eronder

berendonck (0) PRO, 16 jaar geleden

Als hij allen maar moeilijk schakelt en niet kraakt denk ik eerder aan de overbrengingen van de schakel-stangetjes, deze willen graag verslijten en ruim worden, tevens de bak verversen.

Denman (0), 16 jaar geleden

Bij een 1.3 heb je eigenlijk maar 1 schanierpunt in het schakelmechanisme, het gewricht vlakbij de bak. Hier kun je het mechanisme ook afstellen.
Kan zijn dat afstellen al een hoop scheelt.

5-bak inbouwen is geen probleem, origineel hoort daar bakcode 8N (baktype 085) achter, maar passen doen er meer.
Heb zelf een 8P bak in mijn ex-Jetta 1.3i ingebouwd, heeft een wat langere overbrenging.
Naast de bak heb je een andere baksteun nodig en de 5-bak variant van het bovengenoemde gewricht.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.