Volkswagen Touran 2005: Onregelmatige loop

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 1900, Vermogen (kw): 77

Hallo technici!
Rijdt met mijn oude ANWB Touran 3x per jaar heen en weer naar Spanje. Altijd zonder motorproblemen. Wel begon de auto iets minder mooi stationair te lopen, en later opeens ook slecht te starten ;s morgens. Soms maar niet altijd.
Heb kabelboom in kop gisteren vervangen. Startte nadien direct en liep echt als een zonnetje. Vandaag proefrit gemaakt maar na 4 km begon de auto weer slechter te lopen en bij stationair schudde het blok weer......jammer.
OBD2 schakeltijdafwijking is bij cil 1 plm 72, en bij de andere drie cilinders rond de 22.
Vraag is of pompverstuiver 1 kapot is (of het spoeltje doorslaat bij warme motor?
Heeft iemand hier ervaring mee?
Vriendelijke groet, Toon van den Broek

Toon van den Broek

Geplaatst door Toon van den Broek PRO , lid sinds 17 jaar geleden

🌟 Black Friday Superdeals bij Coolblue! 🛍️
Mis het niet! Scoor ongelooflijke kortingen op elektronica en witgoed tijdens de Black Friday uitverkoop bij Coolblue. Beperkte tijd, ongekende aanbiedingen. Klik en bespaar nu op jouw favoriete producten!

1 Reactie

Toon van den Broek PRO, 1 maand geleden

Geen reacties gehad, maar gelukkig wel het probleem opgelost. Afdichting pompverstuiver 1 in de kop was kapot, waardoor er na de nacht lucht in de diesel-toevoerkanalen zat en er dus moeilijk gestart kon worden.
Ook zorgde de slechte afdichting voor een onregelmatige stationaire loop/schommelend blok. Waarschijnlijk door iets lekkage rookgassen vanuit compressieruimte langs verstuiverkop.
Verstuiver 1+2 omgewisseld en voorzien van nieuwe afdichtingsets en auto loopt weer als een zonnetje.
Geen lastige reparatie, maar wel secuur werken en de diverse rekbouten zeker wel nieuw kopen om afbreekgevaar te voorkomen. Op OBD2 waren de schakeltijdafwijkingen na reparatie van alle verstuivers '0'.
Groetjes, Toon van den Broek

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.