Volkswagen transporter t5: OPGELOST: Welke banden kan ik monteren

Bouwjaar: 2003

Een klant van ons wil andere banden onder zijn VW Transporter. Aangezien hij maar heel weinig lading vervoerd (max 200 kg.) wil hij geen L4 banden (banden die normaal onder een bus moeten). Is het ook mogelijk om 'normale'banden te monteren en waar moet ik dan op letten.

De bus weegt 1767, mag maximaal beladen worden tot 2800 kg. (wat dus nooit gebeurt), topsnelheid 180 km. en de bandenmaat is 225/65/16.

autototaalhouten

Geplaatst door autototaalhouten (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Siem Bijman (115) PRO, 18 jaar geleden

Je moet wel aan de gewichtseisen voldoen die op het kentekenbewijs staat.Tenminste als het een grijskenteken is.Voor de APK moet de load-index voldoende zijn.Geel kenteken wordt daar niet zozeer naar gekeken (apk tenminste)

autototaalhouten (0) PRO, 18 jaar geleden

Hoi Siem,
Bedankt voor je antwoord. Dus als ik banden monteer met Loadindex 98 (750 kg per band) zit ik totaal op 3.000 kg. Dit moet dan voldoende zijn?

Siem Bijman (115) PRO, 18 jaar geleden

Je moet echter wel op het kentekenbewijs kijken hoeveel het gewicht per as mag zijn.Daar zit vaak wel enig verschil in. Dus als de vooras 1200 kg mag hebben en de achteras 1800 kg, dan kan het dus weer niet.

hofman (0) PRO, 18 jaar geleden

Het gaat niet om de totale last maar om de last per as(voor en achter)max.aslast mag bij jou dan niet boven de 1500 kg komen.
Aslasten staan op het kentekenbewijs.

autototaalhouten (0) PRO, 18 jaar geleden

Oké. Bedankt allemaal. Ik monteer na overleg met de klant toch de orginele versterkte banden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.