Volkswagen Golf Variant 2010: Oplossing: Centrale deurvergrendeling linksachter werkt niet meer

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Benzine, Transmissie: Automaat, Motorcode: CAX, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 90

Het linkerachterportier gaat niet meer open en raambediening werkt niet, ook van het linker voorportier werkt de raambediening niet.

Foutcode: 01333 PortierregelapparaatLA (J388) Geen communicatie

Problemcar Hulplijn

Geplaatst door Problemcar Hulplijn (0) PRO , lid sinds 4 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Problemcar Hulplijn (0) PRO, 2 jaar geleden

Geen communicatie met het linkerachterportier kan 2 dingen betekenen. Ofwel is er een probleem met de regelmodule in het linkerachterportier, of is er ergens onderweg een probleem met de aansturing.

Aangezien het linker voorraam ook niet werkt, kun je eens in het schema gaan kijken welke connectie er is tussen het centrale regelmodule in het linker voorportier en het regelmodule in het linker achterportier.

Het blijkt dat er 1 massa gemeenschappelijk wordt gedeeld en 1 paars/witte communicatiedraad.

Na meten blijkt die laatste geen signaal te hebben. Vaak is een draadbreuk te vinden in de doorvoer bij de deurstijl van het het linkervoorportier want die gaat het vaakst open en dicht.

De doorvoertule even openmaken en voorzicht aan de draden trekken. Als er een breuk is dan kom je er zo achter.

Ook hier het geval. De paars/witte draad is in de doorvoertule gebroken en nadat deze weer hersteld is werkt alles weer zoals het hoort.

Doe uw voordeel met deze tip!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.