Volkswagen Touareg: optrekken

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.5 TDI

Hallo

Ik heb sinds kort een Volkswagen Touareg r5 2.5 TDi gekocht, zonder keuring dus met heel wat gebreken. De eigenaar zei dat de wagen water met olie mengde en dat het komt door de waterpomp die kapot was. We hebben de waterpomp dan vervangen en het was inorde. Maar er waren ook nog andere gebreken. Dus hebben we de wagen laten uitlezen. Daar bleek dat het vliegwiel moest vervangen worden en waarschijnlijk ook de luchtmassemeter want de wagen trekt niet op. Ik weet wel dat de wagen een zware chasis heeft maar toch met 174 PK zou die normaal echt wel een beetje moeten optrekken wat nu helemaal niet het geval is. Vliegwiel en luchtmassameter zijn al vervangen. De vorige eigenaar had de turbo en de pakking ook al vervangen dus nu weet ik echt niet meer wat de reden kan zijn dat die niet optrekt. Kan de gaspedaalsensor hier iets mee te maken hebben?

Alvast bedankt
Patrick

patrikske

Geplaatst door patrikske (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Hans4040 (310) PRO, 12 jaar geleden

Laat de auto eens uitezen op storingen...kan van alles zijn.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

[quote=patrikske]Hallo

Maar er waren ook nog andere gebreken. Dus hebben we de wagen laten uitlezen. Daar bleek dat het vliegwiel moest vervangen worden en waarschijnlijk ook de luchtmassemeter want de wagen trekt niet op.

Alvast bedankt
Patrick[/quote]
Wat waren de foutcode's toen? Weet je dat nog? En door een auto uit te lezen zegt niks over het vliegwiel. Dit kan idd van alles zijn dus als je de foutcode's van toen en van nu weet dan kunnen we er waarschijnlijk veel meer over zeggen.

patrikske (0), 12 jaar geleden

Bij de 1ste keer uitlezen waren dit de fouten: luchtmassameter en gaspedaalsensor
Luchtmassameter heb ik vervangen en vliegwiel ook want die was er ook slecht aan toe.

Nu heb ik hem gisteren nog laten uitlezen en gaf die geen fouten weer. Ze zeiden dat één van de buizen waarschijnlijk tegenlucht krijgt waardoor die niet optrekt en ook niet meer dan 140 km/uur rijd.

Alvast bedankt voor de intresse
Patrick

patrikske (0), 12 jaar geleden

Hallo

Het probleem is nog steeds niet opgelost. De garagist zegt dat het geen fit in een buis kan zijn omdat je het anders zou kunnen horen. Storingen waren er ook niet op de computer. Het is wel zo dat de gaspedaal soms (niet altijd) bij het vertrek op de 1ste vitesse niet goed of genoeg reageert pas nadat ik de koppeling loslaat en dan terug gasgeef gaat die wel reageren.

Kan iemand mij aub helpen???

MvG
Patrick

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.