Volkswagen Touareg: niveau regeling

Bouwjaar: 2004, Brandstof: Diesel, Motorcode: BAC

klein probleempje

hebben touareg met luchtvering waarvan af en toe eens het storingslampje gaat branden van de niveau regeling met foutvermelding 1772 signaalkabel van druksensor niveauregeling G291 onaannemelijk signaal- geregeld.

Nu is men vraag waar zit deze sensor of is dit één van de sensoren die op die het niveau opmeet van de wagen die aan de opganging bevestigt zijn maar dat zijn volgens mijn inziens geen druksensoren.

Nog een vraagje waar kan ik de druksensor zien in het meetwaardenblok (hebben vag com als diagnose apperatuur) en wat zijn de normale waarden?


alvast bedankt

garage medard

Geplaatst door garage medard (0) PRO , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

http://www.gerritspeek.nl/vag-com_dtc-01...

01772 Signaal van Sensor Niveauregeling (G291)


Is die niveau sensor aan de ophanging, deze stekkers willen nog wel eens gaan oxideren, advies is om de stekker te reinigen of vervangen en als dat goed is dan de sensor zelf vervangen.
Ik weet alleen niet of dit voor of achter is maar voor zit hij aan de bovenkant aan de bovendste draagarm vast (linksvoor) en achter zie je hem zo zitten.

garage medard (0) PRO, 12 jaar geleden

bedankt ricky voor de plaats aanduiding de wagen komt nu vrijdag binnen ga de stekkerverbinding eens nazien op oxidatie.

groets garage medard

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Succes!

garage medard (0) PRO, 12 jaar geleden

vandaag wagen binnen geweest aansluitingen waren schoon maar ik denkt dat het probleem wat anders is.

klant vertelde dat hij sins kort af en toe een licht gesis hoort aan het rechter voorwiel(dus drukverlies).
Bij nazicht hebben we gezien dat het aan de aansluiting is waar de drukleiding in de schokdemper gaat.
dus het zal heelwaarschijk verholpen zijn met gewoon een nieuwe o-ring te monteren in de aansluitleiding.

Nu heb ik nog een klein vraagje mag je deze drukleiding gewoon lossen of moet je de niveauregeling in diagnosestand zetten(heb weinig ervaring met luchtvering).

alvast bedankt

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Weet ik eigenlijk niet, misschien de brugstand gebruiken maar anders zal hij hem als je geluk hebt zelf waarschijnlijk weer oppompen nadat je hem start.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.