Volkswagen Touareg: Startproblemen Volkswagen Touareg

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: 4.2 V8

Hallo mensen,

Ik heb 2 weken geleden een Touareg gekocht, 500 kilometer prima mee gereden.
Vorige week wilde de auto niet meer starten (keyless), in het display stond dat ik de rem in moest trappen echter gebeurde er niets,
ANWB erbij, startkabels geplaatst en ik kon wel starten, volgens de ANWB gaf de achterste accu in de kofferbak nog voldoende stroom..
Bij de volkswagendealer gaven ze wel aan dat de achterste accu moest worden vervangen en niet de startaccu onder de stoel.
Jullie raden het al, gister kon de auto weer niet starten, het probleem was weer terug! Weer startkabels aangebracht en de motor kon weer
starten.
Mijn vraag is natuurlijk: Is de verkeerde accu vervangen? Kan de auto ook op de achterste accu starten? Is er lekstroom??
Ik ga natuurlijk even terug naar de dealer, heb natuurlijk geen zin om 3 keer werkzaamheden aan de auto te laten verrichten welke niet nodig zijn!

dekkie

Geplaatst door dekkie (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touareg? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1595) PRO, 12 jaar geleden

Geen garantie?

dekkie (0), 12 jaar geleden

Nee, ik heb de auto zonder garantie gekocht om de prijs te drukken. Reed perfect bij de proefrit, dit verwacht je ook niet echt.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Heb je hem bij een dealer of Bovag bedrijf gekocht? Zoja dan heb je als het goed is altijd 6 maanden officiele recht op garantie.
Volgens mij is die onder de stoel de startaccu en die achterin de stroomvoorziening voor de wagen e.d maar daar ben ik niet zeker van. Eigenlijk (als het echt alleen een accu probleem is) dan moet je ze beiden testen en eventueel vervangen. Ik krijg het idee dat idd de verkeerde accu is vervangen maar hoe komt de dealer er dan bij dat de achterste accu vv moets worden? Hebben ze beide accu's getest?

Ook was er wel eens een probleem met iets onder de stoel wat met de accu/stroomvoorziening te maken had alleen weet ik niet meer wat dat nou was pfff, misschien iemand anders?

dekkie (0), 12 jaar geleden

Bedankt voor je reactie ricky, ik heb hem niet van een Bovag of dealer.
Ik heb de wagen weer naar de garage gebracht, even afwachten of het inderdaad de startaccu is, kan bijna niet anders, hij start gewoon met startkabels!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touareg of stel zelf een nieuwe vraag.