Volkswagen Transporter: oude klepstoters vervangen door hydraulische?

Bouwjaar: 1988

Transporter met 1.7 diesel (KY-motor) van 1988 heeft nog klepstoters met stelplaatjes. Stelplaatjes zijn lastig te vervangen en duur (à Euro 7,50 bij VW) te krijgen.

Weet iemand of de hydraulische stoters passen (rond 34,0) je ongestraft de oude stoters kunt vervangen worden door hydraulische stoters? Op de sloop liggen talloze benzine- en diesel-moteren van golf, caddy enz. van hetzelfde type cilinderkop waarvan die stoters zo te demonteren zijn.

Alvast bedankt.

Jan015098

Geplaatst door Jan015098 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Rene9571 (0), 18 jaar geleden

Hallo Jan, dit is niet mogelijk. In een mechanische kop zitten geen smeergaten voor de oliedruk. gr. Rene

Jan015098 (0), 18 jaar geleden

Bedankt René, dan is dat ook weer duidelijk.

Kop vervangen is natuurlijk wel mogelijk, maar dan moeten klepdiameters en nokkenvorm en tijd ook coresponderen. Dat wordt aanzienlijk lastiger, ook wat hoeveelheid sleutelwerk betreft. Daar wacht ik dus maar even mee.

Groet, Jan

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ach, deze motoren hoef je misschien 1x in de 100.000 km daadwerkelijk te stellen, verder uiteraard wel controleren. Dat is allemaal wel te overzien. Gemiddeld per km zou het best eens zo kunnen zijn dat die hydraulische stoters duurder zijn. Die willen n.l. nog wel eens voor hinderlijke bijgeluiden zorgen en hebben een aardige kostprijs.

Rene9571 (0), 18 jaar geleden

Hallo Jan, ook de kop wisselen is niet mogelijk omdat je dan een smeerkanaal vanuit het blok te kort komt. Een T3 is NOOIT hydr. ivm het bijna plat liggen van de motor waardoor het moeilijker is om de hydr. stoters op druk te houden. gr. Rene

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.