Volkswagen Passat: passat 1,6 1999 stottert met optrekken

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1,6 ahl

hallo, ik heb sinds een tijdje last dat mijn passat waardeloos optrekt en ook stottert met optrekken. tijdje terug heb ik de auto aan de computer gehad die aangaf dat mijn hall sensor defect was, goed deze heb ik dus icm me distributie riem vervangen. hierna is het probleem wat verbeterd maar echt goed is het nog niet. aantal dagen geleden heb ik de auto een beurt gegeven waarbij ik ook die brandstof filter heb vervangen, maar wederom heeft het niet mogen baten. tijdens mijn stage bij de vw dealer heb ik de auto nogmaals uitgelezen, maar dit keer heb ik geen storing kunnen vinden. heeft er iemand misschien een mogelijke oplossing voor dit probleem?

auto heeft trouwens 179xxx gelopen. hij komt dus wel op toeren alleen gaat dit erg langzaam en is het net of iemand hem af en toe weer terug trekt.

alvast bedankt! mvg thomas

Thomas #89

Geplaatst door Thomas #89 (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 14 jaar geleden

Thomas,

Die klacht kan vanalles zijn, denk aan een probleem aan de ontsteking, of het mengsel dat te arm of te rijk is, of de brandstofdruk is niet goed en ga zo verder.

Zou hem nogmaals uitlezen, staan er geen storingen in, bekijk dan eens de meetwaardeblokken, ernaast kun je de inlaat nog controleren op lekkage net zoals de vacuumslangetjes, en de weerstand even meten van de koelvloeistof temp sensor bij zowel koude als warme motor en noteer de waarde eens hier.

Gr Stefan

Thomas #89 (0), 14 jaar geleden

hallo stefan, zal binnenkort even de auto weer uitlezen, weet alleen zeker dat er geen storingen in staan, meetwaardeblokken kan ik idd wel even nakijken. zat zelf te denken aan een luchtmassa meter oid is deze ook door te meten?

alvast bedankt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.