Volkswagen Passat: AFS Inoperative passat variant 2006

Bouwjaar: 2006, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0 FSI

Hoi.
Ben sinds 2 weken in het bezit van een Passat 2006 station (geloof B6) comfortline met orginele xenon. Particulier gekocht.
Nu heb ik vanaf het begin een gloeilampje knipperen op mijn dasboard. Volgens de vorige eigenaar was dit omdat het meestuur meganisme van de xenon verlichting een storing gaf. (dat hadden ze hem in de garage verteld).
Ook geeft de boordcomputer de melding AFS inoperative (ADAPTIVE FRONTLIGHTS SYSTEM). Verder merk ik dat de automatische hoogte verstelling van de lampen het ook niet doen en dat ik dus rijdt met de lampen op zijn laagste stand. (naar beneden schijnend).

Nu wilde ik eerst jullie vragen of dit bekent voorkomt bij jullie alvorens ik naar de garage ga, en wat er eventueel gedaan kan worden?

Ik heb ook gezocht op google en vind op veel forums hetzelfde probleem, maar een juiste verklaring kom ik niet tegen. Dus ik hoop hier meer geluk te vinden.

Ik hoor graag jullie reacties.

Mvg

Remco

sandersr

Geplaatst door sandersr (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Benny Vee (0) PRO, 14 jaar geleden

Bochtenverlichtingsprobleem bij deze passat van 2006 is bekend bij elke dealer.
Laat hun even uitlezen en dignose stellen dan kunnen ze je gelijk vertellen wat er vervangen moet worden.
Bij sommige is het het regelapp. in de koplampen ( ligt aan softwarestand )
In sommige gevallen moeten de koplampen worden vervangen ( ligt aan ch.nummer )

sandersr (0), 14 jaar geleden

Bedankt voor je reactie Benny.

Ben zojuist bij de Dealer geweest voor hem uit te laten lezen. Maar ze hadden dit probleem nog nooit gezien en moesten onderzoek gaan plegen naar wat de oorzaak was. Hij gaf drie storingen aan die alle drie met de lampen te maken had.

wordt vervolgd......

arjan-winter (0), 7 jaar geleden

Heb hetzelfde probleem. Had je nog een oplossing gevonden hiervoor Sander?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.