Volkswagen Passat: [passat 1999] Aangeslagen ramen

Bouwjaar: 1999

In bezit VW Passat, bj eind 1999 met ClimatControl

Het probleem is dat ik veel te veel last heb van aangeslagen ramen. In december heeft de airco een service gehad en zijn alle filters vervangen.

Het probleem komt zodra de ik er mee gaat rijden, na een minuut of vijf gaan de ramen aanslaan, het begint meestal op de achterruit en loopt via de achterdeurramen naar voren toe. Bij de voorruit begint het vaak onderaan.

Vooral als ik langzaam rijdt (file) of voor een verkeerslicht, dan gaat het geheid fout, alles slaat dan in een sneltrein vaart aan, ook de voorruit is dan niet meer schoon te houden, wat ik ook probeer.

Wat nog een beetje helpt is met de ramen open rijden, maar dat is met dit weer niet echt heel comfortabel. De achterruit-verwarming staat standaard aan.

Wanneer ik alleen in de auto zit, lijkt het minder.
Ik heb geen natte plekken in de auto.

Vorige week reed ik over een hobbel, en hoor een soort van klik, gelijk een rare lucht in de auto en BAF alles zit potdicht. Gelukkig was ik op 100 meter na thuis, heb de motor laten draaien, ramen allemaal open en na een minuut of 10 kon ik weer door de voorruit kijken.

Heeft iemand misschien een idee hoe dit valt op te lossen?

Groet Martijn

ufootje

Geplaatst door ufootje (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Santa (0), 18 jaar geleden

Waarschijnlijk zit jouw recirculatieklep dicht. Dat is de klep die je kunt inschakelen om te voorkomen dat er verse lucht van buiten naar binnen komt, bijv. wanneer je achter een stinkende auto rijdt. De lucht wordt dan niet meer ververst en blijft in het interieur hangen, met als gevolg beslagen ramen. Er kan ook water in het interieur komen, maar als jij NERGENS natte bekleding hebt, verdenk ik die klep.

arie549 (0) PRO, 18 jaar geleden

een interieur filtertje vervangen scheelt vaak ook stukken, zit onder je vooruit, rechts.

ufootje (0), 18 jaar geleden

Dank jullie voor de antwoorden!

Kan ik (als leek) zelf die recirculatieklep vinden? Die rare lcuht, kan dat iets te maken hebben met een radiateur of koelvloeistof?

Santa (0), 18 jaar geleden

Een luchtje is vanaf afstand moeilijk in te schatten. Airco's willen wel eens een vies luchtje produceren na verloop van tijd. Dit is met een reinigingsmiddel bij de aircoboer (of desgewenst dealer) weer te verhelpen. Is vaak schimmelvorming wat een bedompte, muffe lucht veroorzaakt kort c.q. direct na het inschakelen van de airco. Na korte tijd is de lucht weg.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.