Volkswagen Passat: Olie lekkage bij aansluiting op intercooler

Bouwjaar: 2002

Heren,

Bij de aansluiting van de slang vanaf de Turbo op de intercooler zie ik een olie lekkage, het loopt er niet echt uit, maar hij zweet wel veel. Ik heb deze slang van de intercooler afgehaald en zag toen een straaltje olie eruit lopen. Nu weet ik dat er altijd wat olie doorheen gaat voor het smeren van de Turbo, maar dat het er uit loopt vond ik wel veel. Overigens die slang zit niet echt luchtdicht op de intecooler. Het zit er ingedrukt en met een veertje eromheen geklemd, Dus het beweegt wel een beetje. Is dit normaal???

Nefer

Nefer

Geplaatst door Nefer (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ja dit is normaal.
Olie heeft niets te betekenen en die lekkage kun je verhelpen door de afdichtringen dan wel de hele slang te vervangen.

Nefer (0), 18 jaar geleden

Maar op zicht lijkt er niets mis met het slangetje. Het is een rubber slang met aan het einde een metalen cilinder erom heen. Die cilinder schuift in de inlaat gedeelte van de intercooler. Vervolgens zit er een metalen draadbeugel omheen die het de boel een beetje op zijn plaats houdt. Het kan een beetje bewegen. En daarom zal het nooit lucht dicht zijn. En als het niet lucht dicht is, zal het altijd kunnen zweten en zou je een olie vlek houden toch???

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

inderdaad, dit is vrij normaal, overgens de slang moet wel goed passen, mag er dus niet afvallen..

paul,

Nefer (0), 18 jaar geleden

Nee Paul, hij valt er niet af, ik wil alleen zeggen dat het niet een luchtdichte aansluiting is, het kan een klein beetje bewegen. En als dat zo is, dan zal de olie er altijd iets uit lopen. Kortom ik hoef hier dus niets aan te doen merk ik.

Bedankt.

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Slangen werden in de garantieperiode dikwijs vervangen i.v.m. lekkage maar nu zijn die afdichtringen los te vervangen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.