Volkswagen Passat: Passat Automaat TDI schud en trilt

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: AFN

Ik heb al een lange tijd problemen met mijn automaat(traps). Deze trilt bij overschakelen van 3 en 4 versnelling naar lock-up. Een half jaar geleden is de bak gereviseerd. Converter gereviseerd, nieuwe platen, nieuw hydraulisch brein. Dit alles haalde geheel niets uit. Bij 80 km, en 110 kn trilt de bak zo erg da de ruitenwissers op de ruit staan te trillen. Als je verder gas blijf geven is het weg. Inmiddels al eens advies gevraagd via problem car. Hier is het volgende gebeurd: verstuivers vervangen, brandstofpomp vervangen. Beide geheel zonder resultaat. 2 maanden gelden de bak wederom uitgebouwd en dif laten controleren omdat hier van buiten af redelijk wat speling op te voelen was. Dif is orde , zit was speling op maar vertoons geen overmatige slijtage. Waderom contact opgenomen met het revisie bedrijf. Deze hebben mij verteld dat er voor deze type automaatbakken en update stuurunit aanwezig is. Oude type schakelde te vroeg naar de lock-up in de 3de en 4de versnelling. Verhaal klomk logisch en een nieuwe unit geplaats....Geheel zonder enig rusultaat, behlave dat het trillen zich nu 10 km heeft verplaats. Tevens lijkt het of het vermogen van mijn auto varieerd. Met name boven de 120 km/uur. Soms vlot soms tergend traag. Ik heb op het forum gelezen bij een overeenkomend probleem dat dit in delock-up zit. Ook bij mij varieerd het toerental bij het trillen. Wie kan mij verder helpen? Is het de lock-up en is mijn converter niet juist gereviseerd?

Beusekom

Geplaatst door Beusekom (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

johan wij hebben met geriveseerde bakken niet zo n goede ervaring.
wij nemen dus altijd een origenele ruilbak.
elke keer als we een bak lieten reviseren dan was er wel iets niet goed en dat ging dan maar zo door.
misschien dat je dit ook moet over wegen maar ik begrijp dat je al zeer veel geld aan van alles hebt uitgegeven.

groetjes jan.

Beusekom (0) PRO, 16 jaar geleden

Uiteindelijk converter vervangen en probleem opgelost. Deze was de eerste keer ook gereviseerd maar achteraf niet goed!

jan T (30) PRO, 16 jaar geleden

nou johan jammer dat het twee keer moest maar mooi dat het nu toch voor elkaar is.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.