Volkswagen Passat: Passat Motor slaat af onder het rijden

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0TDI

HH,

Sinds een week heb ik een probleem met onze Passat 2.0 tdi. Na een tijdje te hebben gereden slaat de motor af en kan dan gelukkig altijd in een vrijloop naar een veilige plaats rollen. Na ongeveer 5 minuten wachten start hij weer en rijdt hij weer normaal. Dealer heeft al brandstofpomp in de tank vervangen, stuurkolom in combinatie met comfortregelapparaat vervangen. Gisteren de auto opgehaald en vandaag tijdens een slaat hij weer af.

Wat kan het zijn?
mvg,
Fred

Fred L

Geplaatst door Fred L (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Symptoom komt overeen met een defecte BDP-gever (krukaspositiesensor).
Na afkoelen werkt deze dan weer een tijdje. Meestal zonder foutcode.

Even voor de zekerheid: "Na 5 minuten start hij weer". Betekent dat dat de startmotor pas na 5 minuten weer gaat draaien, of dat de startmotor het al die tijd doet, maar de motor niet aanslaat?

ricky (0) PRO, 14 jaar geleden

Heeft de dealer ook het brandstoffilter vervangen?
Bdp sensor komt niet zo vaak voor,maar kan idd wel dit soort klachten geven.
Het meest voorkomende bij deze wagens zijn een defecte brandstofpomp,verstopt brandstoffilter en defecte pompverstuivers en idd de stuurkollom electronica.
Laat hem even weer uitlezen.

Fred L (0), 14 jaar geleden

[quote=oldford]Symptoom komt overeen met een defecte BDP-gever (krukaspositiesensor).
Na afkoelen werkt deze dan weer een tijdje. Meestal zonder foutcode.

Even voor de zekerheid: "Na 5 minuten start hij weer". Betekent dat dat de startmotor pas na 5 minuten weer gaat draaien, of dat de startmotor het al die tijd doet, maar de motor niet aanslaat?[/quote]
Als je na 5 minuten de sleutel weer in het contact duwt, dan gaan de controle lampjes in het dashboard branden en slaat de motor weer aan.
Hiervoor als je de sleutel in het contact duwt, gaan de controle lampjes niet in het dashboard branden en start de motor ook niet.

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Dat klinkt als een probleem van het contactslot of relais die bestuurd worden.
Volgens mij heb je dan geen voeding op een aantal vitale onderdelen, zoals de motor-elektronika.

Fred L (0), 14 jaar geleden

[quote=oldford]Dat klinkt als een probleem van het contactslot of relais die bestuurd worden.
Volgens mij heb je dan geen voeding op een aantal vitale onderdelen, zoals de motor-elektronika.[/quote]
Bedankt voor de reply, ga morgen de auto weer naar de dealer brengen, volgens mij hebben ze al iets met contactslot gedaan. Moest nl vorige week ook alle sleutels afgeven. Auto heeft toen ook gelijk een LL-servicebeurt gehad. Denk dat de klacht toch te maken heeft met tijd. Klacht komt nl iedere keer voor bij een rit langer dan ongveer een half uur, op dezelfde dag werd hiervoor vaak dan nog een eerdere rit gemaakt van ongeveer een half uur.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.