Volkswagen Passat: Passat slaat regelmatig af.

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 2.0E code???

Heb het volgende probleem met mijn passat: De motor slaat regelmatig af zowel tijdens het rijden als stationair. Het probleem doet zich voor als ik +/- 15 km heb gereden. Zou het de bobine kunnen zijn??????? Het gaat om een Passat 35I 2.0 85 kw motorcode EG2??.

Passat 96

Geplaatst door Passat 96 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

contactslotashakelaar is verdachte nummer 1, zeker als je de auto zo weer kunt starten nadat hij is afgeslagen.

Probeer het eens te simuleren door aan de sleutel te rotzooien terwijl de motor draait.

thijs11387 (0) PRO, 17 jaar geleden

Lijkt mij idd meer een probleem van brandstof of ontsteking. Laat de auto eens stationair lopen en sproei de bobine en bougiekabels eens nat em kijken of die dan vonkt of afslaat.

Groet Thijs

Passat 96 (0), 17 jaar geleden

[quote=audia4]contactslotashakelaar is verdachte nummer 1, zeker als je de auto zo weer kunt starten nadat hij is afgeslagen.

Probeer het eens te simuleren door aan de sleutel te rotzooien terwijl de motor draait.[/quote]
Ik kan idd de auto gelijk weer starten nadat hij is afgeslagen. Ik heb aan de sleutel zitten rotzooien maar motor slaat niet af. Morgen als ik naar mijn werk rij nog maar eens proberen met warme motor.
ps moet het hele contactslot worden vervangen worden als de contactslotschakelaar defect is.


Bobine en kabels heb ik ook goed nat gemaakt met plantenspuit maar geen vonkenregen of uitval.


Ik weet dat mijn Passat is uit te lezen kan dit alleen bij de dealer???.

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

alleen de schakelaar is te vervangen, het gedeelte waar je de sleutel in stopt blijft hetzelfde. Je moet wel het hele handeltje inclusief huis demonteren om de schakelaar te vervangen, maar het is goed te doen. Hebt er wel een poelietrekker bij nodig om een ring van de stuuras af te trekken.
onderdeel kost ca 20€ en liggen in rijen van 3 bij de dealer op de plank.

Passat 96 (0), 17 jaar geleden

Heb inmiddels de auto laten uitlezen en hierbij gaf hij een foutmelding betreft de (stationair) toerental sensor. Sensor is inmiddels vervangen. Van de bedrading v/d sensor was de isolatie verdroogd en maakte deze onderling contact met elkaar. Passat loopt weer goed en voor mijn gevoel een stuk sneller geworden.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.