Volkswagen Polo: Piepje bij intrappen rem

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.6

Hallo allemaal,

Vandaag eens geprobeerd om het piepje bij het intrappen van de rem op te lossen. Trommels los gehaald en alle bewegende delen gesmeerd, maar het piepje blijft bestaan.
Het vreemde is dat bij een opgetrokken handrem het piepje weg is (als ik dus de voetrem intrap bij opgetrokken handrem) Zodra de handrem weer los is, is het piepje er weer.

Iemand een idee?

Nog iets, heb van de week de laatste uitlaatdemper vervangen. Naar verluid zou ik nog met de fabrieksdemper hebben gereden, dit omdat de uitlaat was gekoppeld m.b.v. een mof met twee klemmen. De nieuwe uitlaat heeft een schuif-systeem welke geborgd wordt met een klem.
Het vreemde is dat na het monteren van de nieuwe uitlaat, de middenpot de schildplaat raakt en zodoende een vervelend geluid maakt tijdens het rijden. Vandaag heb ik dus een 5 cm van de middenpot weg gezaagd, vervolgens de uitlaat opnieuw gemonteerd, nu zit de middenpot goed in het midden en raakt hij nergens, alleen was het heel moeilijk om de laatste demper in de rubbers te hangen, veel spanning dus.....

Philippefeij

Geplaatst door Philippefeij (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

je moet de remschoenen eraf pakken of even wat naar voren trekken en dan de raakvlakken van de remschoenen op ankerplaat wat invetten met kopervet,daar zit de piep

stefan84 (0), 14 jaar geleden

En over die einddemper, was dat een immitatie o.i.d. ? Dan kan het zijn dat het niet 100% goed past, of hij paste wel goed maar er was iets mis gegaan met de montage, ook omdat je de rubbers met spanning erin hebt gehangen..

Als de uitlaat niet meer kan bewegen, heb je kans dat hij na verloop van tijd gaat scheuren.

peterjanwilbrink (0), 14 jaar geleden

Bij mij is vorig jaar de einddemper ook vervangen.
Meteen bij het ophalen bij de garage hoorde ik dat de boel tegen de bodem aan hing te trillen.
Inderdaad ook de middendemper die tegen de zijkant aan kwam. Die werd opzij gedrukt.
Vooral bij een bocht naar links (rotonde)
Ik had zelf het idee dat er een verkeerd type einddemper is gemonteerd.
Ik ben er 3 keer mee teruggeweest en met wat buigen en kloten hebben ze het geluid eruit gekregen.
Middendemper zit nog steeds niet mooi op zijn plek, maar ik had geen zin meer in deze garage.
(Ik kom er ook nooit meer.)

De oude einddemper was overigens niet de eerste, maar deze paste goed, geen gedoe.

Het piepje bij de rem heb ik inderdaad ook. Ik hoor het trouwens vooral bij het loslaten van de rem of als ik de handrem op en neer beweeg - dus ik ga de boel ook maar eens smeren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.